• ön edit: arkadaşlar ben bütün şeffaflığıyla durumu ele alıp, her fikirden önemli bilgiyi entryi editleyerek güncelliyorum, buna rağmen özelden bana demediğini bırakmayan insanlar var. entrymde kesin bir ibare bulunmamasına, "iddia" dememe rağmen, eker'in paylaşımından, yazarların iran pazarındaki eker ürünlerinin görüntüsüne kadar yüklememe rağmen saçma mesajlar alıyorum. herhangi bir kesinliği olmayan durumlara iddia denir ve benim entrym içerisinde bu açıkça belirtilmiş. linçleyecek birini arıyorsanız, görseli ortaya sunanları, haber sayfalarını ve internet sitelerini linçleyin. benim burada yapmış olduğum bilgi aktarımını anlayamayan yobazlar da mesaj kutumdan uzak dursun.

    artık öyle bir noktaya geldik ki markalar yavaş yavaş ürünlerini arapça çıkarmaya başlıyor. buna bir yenisi de eker olmuş. eğer bu iddialar doğruysa böyle markalara hiçbir şekilde fırsat vermeyip, alışveriş yapmamak, protesto etmek gerekir. eker'in bu konuda açıklama yapması gerekir.

    görsel

    twitter linki

    edit: @rawr adlı yazardan
    selam dostum

    "https://www.facebook.com/…s/photos/1796864690485435

    şöyle bir link buldum, aynı ürün ve aynı ambalaj, yer ırak."

    2. edit: @genc werther adlı yazardan ilgili konunun haber linki geldi
    https://www.aykiri.com.tr/…ker-den-arapca-sut/22235

    3. edit: eker'in yapmış olduğu açıklama
    görsel
  • (bkz: boykot)

    yarın bir gün türkçe de gidecek elimizden. türk'üm demek bile suç olacak.

    ulan ülkeyi bir anda arabistan'a çevirdiniz. ne bitmez illetmişsiniz, lanet olsun.

    not: bu ülkede gerçekten büyük bir pembe kıçlı sorunu var. bunlara göre türkiye'ye, türk'e karşı hiç olumsuz bir şey yok. hatta yapılan her şey, faşizm dahi türk'e müstahak. ama türk en ufak bir tepki dahi veremez.

    bak işte, ek*r denen firma açıklama yapmış, "söz konusu ürün avrupa ve ortadoğu bölgelerinde de satıldığından; ön yüzünde tamamen türkçe, arka yüzünde farklı dillerde ürün bilgileri yer almaktadır." diyor. yani oraya özel ürün değil. türkiye'de de satılıyormuş. ben demiyorum, kendileri diyor. boşa değilmiş yani verdiğimiz tepki. biz hassas değiliz, durum ortada.

    neymiş, bu ürün ortadoğu'da da satılıyormuş da o yüzden çok dilliymiş. nasıl alay ediyor, nasıl küçük görüyorlar, görüyor musunuz? bizim tepkimiz buna işte.

    türk ulusu zaten yüz yıllarca küçük görüldü. etrak-ı biidrak diye hakarete uğradı. bin yıldır fars ve arap asimilasyonuyla acayip bir şeye dönüştü.

    ne güzel atatürk ve silah arkadaşları sayesinde türk kafa kaldırabildi, bu cendereden çıkacak oldu, geldiler yine çöktüler tepemize.

    dincisi, kürtçüsü, rusçusu, liboşu yine bir oldu; türk'e dair ne varsa saldırmaya başladı.

    demografi yerle bir edildi, dil de çöktü mü tamamdır.

    buna göz yummayacağız arkadaş. hassaslıksa hassasız. buluttan nem kapıyorum gerekirse. ben ki yıllardır evime pın*r ürünü sokmuyorum. bunu da almam. şimdilik elimden gelen bu. bundan da geri kalmayacağım.
  • nerede satıldığını da öğrensek ona göre aksiyon alsak...
  • araplara bu şekilde özel olarak yaklaşan hiçbir firma ile işim olamaz.

    onların bize entegre olması gerekirken (mümkün olmasa da), utanmasak biz bunlara entegre olucaz amk. bunlara tepki gösterilmezse eğer, 10 yıl sonra biz arapça öğrenmek zorunda kalırız. ben öğrenmem baştan söyleyeyim.
  • bağdat baharat ve pınar ürünlerinden sonra boykot edecek yeni bir ürün bulduk. gazamız mübarek olsun.

    ekleme: şimdi baktım da ambalaj üzerinde türkçe ibare yok ingilizce ve arapça yazılı hep. yurt içinde satılmayan bir ürün muhtemelen. şimdi sakinim.
  • düzenli olarak ayranlarını aldığım markaydı.
    buraya kadarmış eker. artık bizimle değilsin.

    kişisel boykot başlatmama neden olarak rezalet.
  • arapça yazan her marka, kuruluş, mal ve hizmet sonuna kadar cezalandırılmalı! dingonun ahırına çevirdiniz memleketi 3 kuruş para için yeter artık ya dayanacak ne güç kaldı ne sabır!
    birilerinin çıkıp yalandan ve siyaseten gaz almak için değil ciddi ve ivedilikle masaya vurup aksiyon alması gerekiyor her yurttaşın da elini altına sokarak destek vermesi gerekiyor.
    başka türlü kurtulma şansımız yok.
    ancak klavye delikanlılığı yapar otururuz.
  • eğer doğruysa, eker marka herhangi bir ürün satın almamayı gerektirecek harekettir.

    işin diğer ilginç yanı, bir zamanlar istanbul sözleşmesine sahip çıkmalıyız diyen firmanın yaptığıdır. bugün beyaz, yarın siyah sonraki gün lacivert... artık kimin ne olduğu bile belli değil...

    edit: (bkz: eker'in istanbul sözleşmesi'ne sahip çıkması)
  • halib.mülteciler sayesinde arapçayı da öğreneceksiniz. işte entegrasyon işte güçlü türkiye . ver mehteri osmanlı diriliyor.

    edit: gözlerimden yaş geldi.
  • bunlar arap ülkelerine ihraç ettikleri mallar olmasın

    yani yurtdışında çekilmiş olabilir bu fotoğraf...
hesabın var mı? giriş yap