• neyse ki ekşi sözlük bannerından siyah bandı kaldırdılar da çelişmiyorlar artık. hayır bir sürü densiz var tamam ama az moderasyon katkısı ile sansür yerine filtreleme uygularsın. bakarsın sansür filtresine aldığın kelimeyi içeren başlık aslında hakaret değil tanım. bırakırsın akar sol framede. ama yok basmışlar direk sansürü hiç bir şekilde kimseye görünmüyor başlık. ancak özellikle aratınca çıkacak.

    misal; (bkz: #58329579)
    kitap tanıtımı ama kelime direk sansüre takıldığından asla görünmüyor.
    siz söyleyin başlık ve entryleri direk biz de onları yazalım-açalım. omurgasızlık da bir yere kadar.
  • özellikle din ile alakalı başlıklarda çeşitli keywordlar ile uygulanan sansür.basligin sol framede gözükmesi önlenir.örneğin;

    (bkz: yandaş tanrı)
  • şu günlerde çok fazlaca görmeye başladık...
  • çomarlar girdiği her ortamı bozarlar! çocuk istismarcı bu yaratıkların en kısa zamanda kısırlaştırılıp hayvan barınağına kapatılmaları gerekir! buldukları her fırsatta ya fetoya taparlar ya pkkya taparlar!
  • uzunca bir zamandir sözlükte uygulanan durum.gün içerisinde o kadar çok başlık sansür uygulamasına takılıyor, o kadar çok legal entry siliniyor ki tahmin edemezsiniz.ama bence bu durum çok normal.bir kere moderasyon ekibi çok vasıfsız.yani nerede o sözlüğün eski efsane moderasyon ekibi, nerede şimdiki hayatında iki kitap okumamış cahil cühelâ adamlar.mukayese bile edilemez.e birde kimsenin sikinde olmama durumu var.yani burada fikir özgürlüğü var mı yok mu, haksız yere yazarlar uçuruluyor mu hiç bir yazarın umrunda değil ki.herkes bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın kafasında.o yüzden bence iyi yapılıyor.umarim sansür daha fazla artar,gün gelir belli çizginin dışındaki hiç bir yazı yayinlanmaz.
  • 3. havaalanındaki işçi eylemleri ile ilgili başlıklara çok sayıda entry girilmesine rağmen sol sütuna bir türlü düşmüyor.
  • benim başlattığım tüm başlıklara yapılan uygulamadır. aksini ispat edemezsiniz.
  • (bkz: shadow banning)

    ben de yediğimi düşünüyorum bir süredir. varsa da yoksa da, sözlük moderasyonuna kafam girsin.
  • entry silmeye de başlanmış ayirli olsun
  • samanliktaki zuhtu adlı yazarımız shadow banning tespitini doğru yapmış peki sözlükte nasıl işliyor bu durum; öncelikle entryniz veya başlık hiçbir şekilde bugün veya gündem'de görünmüyor üstüne biri yanlışlıkla arayarak bulmasın diye de arama çubuğuna başlığın adının tam girilmesi gerekiyor kesinlikle başlığı otomatik tamamlamıyor.

    edit: ekleme olarak; sözlükte en masum görünen sansür yöntemi ise moderasyonun işine gelmeyen, beğenmediği konuları troll olarak işaretleyip gündem filtresi ile süzmesi. bunun trollükle alakalı olmadığını troll kanalındaki ve gündemdeki başlıkları kıyaslayarak anlayabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap