• aslinda digerlerinden daha fazla tercih edilen meslek gruplarinin coguna karsi var bu yaklasim. bu yetistirilme tarzlarimizdan geliyor sanirim. biri seninle ayni parayi mi kazaniyor ' kicini devire devire geldi buralara haketmiyor bu parayi, ne yapiyor da aliyor bu maasi bide benden fazla tatil yapiyor' vs. hele daha fazla kazanlarin vay haline. farkinda misiniz bilmiyorum ama babasinin vizyonuyla, parasiyla bir yere gelmis olanlar daha az elestiriliyor bizim toplumda 'babasinin parasi var napalim' denilip gecistiriliyor. ama ne zaman ki bizimle ayni kosullarda yetismis biri iyi garantili bir meslek edinir her seyi batar gozumuze. mesela karsi komsunun oglunun doktor olup iyi para kazanmasi goze cok batar, ama medyanin yardimiyla asil paralari kaldiran sikimsonik bilimum sarkici ve oyuncunun, milletin sirtindan gecinen siyasilerin kazandigi milyarciklar pek ilgilendirmez kimseyi. cunku onlar bu duzenin devami icin gereklidir ve farkinda olmadan duzenin bozulmamasi icin bir civi de biz cakariz surekli.
  • sözlüğün genelinin homo ergenuslardan oluştuğu gerçeği göz önüne alınınca gayet normal görülebilecek bir mesele.

    yaşı 20 olmuş, beyni 13 kalmış adamlardan ne bekliyorsunuz?
  • öğretmen değilim öğretmen bir tanıdığım da yok ama nedir bu öğretmen düşmanlığı anlayamadım. her başlıkta öğretmenlerin maaşı, çalışma süreleri gibi şeyler var. nedir bu öğretmenlerle alıp veremediğiniz? sanki siz direk anne karnından çıkıp buralara geldiniz. hayatınıza hiç öğretmen girmedi. tamam işini iyi yapmayan öğretmenler var ama işini iyi yapmayan pek çok meslek grubundan insan var. neden özellikle öğretmenler. çocuklarla uğraşmak kolay değil arkadaşlar. özellikle ilkokul öğretmeniyseniz. kendi öğretmenimi hatırlıyordum da sınıfı susturacağım diye gırtlağında nodül oluşmuştu kadıncağızın. şimdi anlıyorum değerini. bu arada atamız da bir öğretmen hem de başöğretmen. siz eğer öğretmenlere değer vermiyorsanız gelecek nesillerimizi çöpe atmaya hazırsınız demektir.
  • doğru olan başlıktır. ben de öğretmen değilim ama, genel bir antipati olduğunu hissediyorum. hatta o kadar ileri gidenler var ki; öğretmenler için "yaz aylarında kamu işlerinde çalışsınlar" diyenler bile olmuş. aslında genel anlamda bu sorun toplum içinde de var. peki neden bu problem var, yada başka hangi meslek için var ? benim gördüğüm; doktorlar, akademik personel için çok ciddi var. ve birazda memurlar için. mesela hiç kimse şoförler için bu konuda bir serzenişte bulunmuyor. yada inşaat işçisi için. aslına bakarsanız herkesin kafasında kendisine yakıştırdığı bir meslek dalı var. sanırım o çıtaya ulaşamayanlar, o çıtadakileri kötülüyor. örnek vermem gerekirse; geçenlerde bir mağazada memurları kötüleyen 25 yaşlarında bir genç gördüm. kendisini tanıyorum. açık lise ve aöf mezunu. birkaç sefer kpss ye girdiğini ve başarısız olduğunu duymuştum. şimdi bunu nasıl açıklamamız gerek? ben inançlı bir insanım. allah hiç kimsenin (ve benimde) işini bozmasın. işsiz bırakmasın.
  • öğretmene düşman olanlar varsa buyursun özelden konuşalım gerçekten anlam veremediğim durumdur. sektörel bir meslek değildir öğretmenlik ekonominin de toplumsal refahın da temeli eğitim ve öğretimdir bunların farkında olarak konuşmaya gelecek olanlara güzel cevaplar vereceğim ancak çok tatil yapıyorlar şöyle maaş alıyor diyenler öncelikle eğitimin asla bitmediğini o öğretmenlerin (kaliteli olduklarını varsayarak) yazın da kendilerini geliştirdiklerini düşünürsek aslında vur patlasın tatil yapmıyorlar. öss sorusu çözen öğretmen tanıdıklarım vardı. maaş konusunda da açıp açlık ve yoksulluk sınırına bakarak konuşabiliriz. not: öğretmen değilim
  • çoğu eksicinin incisozluk denilen bok çukurundan gelen sümüklü ortaokul bebesi veya sivilceli liseli ergen olmasından kaynaklanıyor tahminimce. sabah okulda "hocam sozluden 100 verirseniz geçiyorum" diye zırlar, olumsuz yanit alınca "ulan varya görürsün sen" diye okuldan dönünce ekside hönkürür.
  • yazarlarin cogunun ogrenci olmasindan kaynaklanan normal hadisedir.
  • başka sorunlara yol açan problem. öğretmenler hakkında çok fazla troll ve nefret başlıkları açılıyor. bu başlıklarda öğretmenler de kendilerini savunuyorlar haliyle haklı olarak. ancak bu o kadar çok yaşanıyor ki çoğunluk, artık gerçek bir problem ve ciddiyetsiz bir başlık arasındaki farkı ayırt etmeden entry giriyor. bunun sonucunda troll bir başlık da olsa gerçekten yaşanılmış bir sorun da olsa sadece savunmaya geçiliyor. soruna yönelik düzgün açıklama yapan kişi sayısı oldukça az.

    meslek gruplarına yönelik troll ve nefret başlığı açılmasının önüne geçilmesi lazım.
  • tamamıyla, öğretmenlerin sahnede olmasından kaynaklanan düşmanlıktır.

    bir öğretmen yılda ortalama 300 öğrenci ile karşı karşıya gelse 30 yıllık meslek yaşamında 9000 kişi yapar. hiçbir mühendis, avukat, memur bu sayıya yaklaşamaz bile. bu sayıyı doktor geçer ama o da hastalarıyla çok az görüşür. ona da burada küfürlü başlıklar açıldığını biliyoruz.

    demem o ki türkiye'deki insan kalitesi -tahsilliler için konuşursak- üç aşağı beş yukarı aynıdır. göz önünde olan öğretmenin her eylemi ve sözü dikkati daha çok çekmektedir.

    bu durum, haklarında yazılan ve söylenen bin türlü zırvayı haklı çıkarmaz, o başka.
  • sistem köpeği olmuş 3. dünya ülkesi vatandaşlarının geri zekalı kafa yapısını gösterir. kendi çalışma saatlerini sorgulamaz, buna neden olan sistemi eleştirmez de az saat çalışan insan buna batar. oturur bütün gün onu eleştirir. o bütün maaş hesaplamaları falan da kendine nispeten daha az çalışma saatinin bu insanlara batmasıdır. milletin maaşıyla çalışma saatini birbirine orantılayıp hesap yapacağına otur da kendi boktan hayatını sorgula.
hesabın var mı? giriş yap