• bahama adalarindan sadece biri. ayrica (bkz: eleutheria)
  • adanin bir ucundan diger ucuna kadar baglayan queen's highway, dort direk ustu ondulin kapli rock sound international airport (ki bavul alma yeri tabelasi, beliniz kadar bir duvardadir, ee neresi diye sordugunuzda, karsiniza bi adam cikar ve bavulunuzu duvarin bir tarafindan sizin tarafiniza atar), sammy's place isimli "muthis" lokantasinin menusunde, fried grouper, grouper soup, light grouper - ki bu sadece izgara galiba- fried conk ve curried chicken vardir sadece, ve kimse sizi uyarmaz, atlantik okyanusu tarafinda avlanan bu grouper'lar, azcik (ama azcik) zehirlidir, yediginizde uc gun (sayiyla 3) tuvaletten cikamaz, 40 derece atesle yatarsiniz diye, saglik merkezine odediginiz 10 usd ile hayat boyu hizmet alabilirsiniz, ama igne yaptiramazsiniz, cunku vodooya inanir yerel halk, igne yoktur saglik merkezinde, alacakaranlikta ortaya cikan minicik sinekleri vardir, nosiyums derler, ne bicim isim bu diye dusunursunuz, latince olmasa da, "no see 'ums" koymuslardir bu isirgan sineklerin adini... butun bunlari unutabilirsiniz, ama burnunuzu bile islatmadan egilerek denizi opebileceginiz tek yer olan winding bay isimli inanilmaz duru, inanilmaz kumlu koyunu unutamazsiniz. oyle bir adadir iste eleuthera.
  • insanı ister istemez "ulan buranın yerlileri, acaba dünyanın diğer denizlerini merak ediyor mudur acaba?" diye düşündürüyor. vay monako gâvur yapıyor beee, ilerleyen teknoloji ile insan ömrü uzarsa ve ben 150 yaşına kadar çalışırsam, ufak bir meblağ bu adaya gezi için ayırabilirim, yoksa siksen olmaz.
  • bahamalar'da bulunuyor. adanın iki tarafı büyük bahama'ya bakarken diğer tarafıda atlantik okyanusu'na dönük. gezginciler burayı keşfettiğinde yunancada 'özgür' anlamına gelen eleuthera adını vermiştir.

    1973 yılında ingiltere'den kurtulup bağımsız olan bahamalar'da , yabancı mülkiyet politikası değişiklikleri nedeniyle hükümet, adayı büyük tatil köyleri ve tarım işletmelerine terk etmek zorunda kalmış.

    2010 yılında 25 dönümlük alanda yemyeşil bir milli park açıldı. koru, yerli bitkilerin yanı sıra 171 türe de ev sahipliği yapıyor. burası doğanın ilgilenenleri için mutlaka görülmesi gereken bir yer. adanın kuzeyinde surfer plajı ve güneyinde okyanus yer alıyor. tabi bir de hatchet bay mağaraları var.
  • pembe kum plajıyla ününe ün katan, okyanusu 3 renge ayıran, bence sadece coğrafi şekliyle bile yeryüzünün insana en güzel hediyelerinden biri olan ada.
    bucket listesine mutlaka konmalı.
hesabın var mı? giriş yap