• hande fırat’ın iddiası. “savunayım” derken emine hanım’ın itibarını yerle bir etmiş bence. emine hanım’ı ezik göstermiş. belki de bilinçli bir yıpratma saiki var. acilen soruşturma başlatılmalı hande fırat hakkında.

    “ cumhurbaşkanı erdoğan’ın eşi emine erdoğan çantalara asla büyük paralar vermiyor.

    orijinal marka çanta kullanmamaya özen gösteriyor. yani iddia edildiği gibi büyük rakamlara çanta alınmıyor. daha çok yerli malını tercih ediyor. orijinalin yerine çakma yani imitasyonlarını alıyor.”
    https://www.hurriyet.com.tr/…t/son-bayrami-41649509
    manşete çekmişler bir de:
    görsel

    bunlar cidden ne dediklerinin farkında değil. “savunacağım” derken muhaliflerden çok zarar veriyorlar. bu kadar yüksek temsil kabiliyeti olan bir cumhurbaşkanı eşini marka hakkına tecavüz edilerek üretilmiş bir eşya kullanmakla itham ediyor. bir de tck 165 var:

    “ -(değişik: 26/6/2009 – 5918/3 md.) (1) bir suçun işlenmesiyle elde edilen eşyayı veya diğer malvarlığı değerini, bu suçun işlenmesine iştirak etmeksizin, satan, devreden, satın alan veya kabul eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.”

    herkesten önce emine hanım tekzip etmeli bu yazıyı.

    hukuki edit: olay 556 sayılı markaların korunması hakkında kanun hükmünde kararname’nin 61/a maddesi kapsamında alınmalıdır. ilgili kısım:
    “madde 61/a – (ek : 3/11/1995 - 4128/5 md.;değişik: 21/1/2009 – 5833/3 md.)
    başkasına ait marka hakkına iktibas veya iltibas suretiyle tecavüz ederek mal veya hizmet üreten, satışa arz eden veya satan kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmibin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.”

    bu madde esas alındığında çakma markalı bir ürünü kullanan için bir cezai müeyyide yoktur. yukarıda genel kanun olan türk ceza kanunu’nun ilgili maddesini verdim. marka konusunda özel düzenleme olduğu için hande fırat’ın emine hanım’a isnad ettiği şey tck kapsamında değildir. ancak kanun maddesi esasında tam da bu durumu ifade etmektedir. basit ifade ile “suç ürünü olduğunu bildiği malı satın almak” ilgili khk’da satın alan için müeyyide düzenlenmemesi eksikliktir.

    sonuç olarak hande fırat türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanının hanımını suç ürünü eşyayı satın almakla itham etmektedir.
  • aptal dostun olacağına zeki düşmanın olsun diye boşa söylememiş atalar.
  • bok çakma çanta kullanıyor.

    buna inananacak kadar saf mısınız? bir milyon kere sergiledikleri "ben de halktanım, size yakınım yerde yemek yiyoruz" tiyatrosunun yeni perdesi... geçin dalga, gülün eğlenin bakalım bu hareketleriniz ve karşı tarafın pozisyonu sandığa nasıl yansıyacak?

    tilki gibi kurnazlar ve siz her fırsatta manipüle ediliyorsunuz. olan bu...
  • kaynak hande fırat olunca okumaya gerek duymadım.
  • çakma = hırsızlık.. sen başkasının ürettiği ürünü ondan habersiz kopyalıyorsan hırsızlık yapıyorsun demek. aklamak yerine kadını küçük düşürmüşler...
  • bir de geri dönüşüme önem verdiğini vurgulayarak bitirmiş haberi. çakma bir şeyin geri dönüşüme orijinaline göre daha uygun yapılma ihtimalini geçtim, geri dönüşümden anlasalar; kaz dağlarını böyle telef etmezler, hes'lerle bütün karadenizin içinden geçmezlerdi. ne yapsanız ne söyleseniz ne giyseniz eğreti duruyor. tıpış tıpış *.
  • saraydan sonra çanta. ben tatmin oldum
  • biz yedik çok bişey anlamadık, hatta hiçbirşey anlamadık, dağılalım arkadaşlar...
  • tek bir sorum var.

    eşinin dostunun yüzüne nasıl bakıyorsun hande fırat?
  • belçika'da sıfır atık projesini de anlatmıştı vakti zamanında.
    ama "gezici" tipler onu da hemen başka yerlere çekmişti.
    https://www.cumhuriyet.com.tr/…nna-mi-gelmis-382081
hesabın var mı? giriş yap