• cok geni$ 1 icerigin, tarafli ve gotunden sallamanin en guzel ornegi olabilecek pek cok yanli$ bilgiyi
    (mesela kurdistan in turkiye deki sehirleri adiyaman, batman, diyarbakir mi$ da bizim haberimiz yokmu$ http://encarta.msn.com/find/lists.asp?id=5810659)
    nasil barindirabileceginin en guzel ornegi olan tipik 1 microsoft urunu.. i$te bu ve bunun gibi sebeplerden dolayidir ki microsoft un encartasi turkiye de satilmamaktadir.

    (bkz: ne de olsa microsoft yapmis)
    (bkz: microsoft yaparsa boktan yapar)
    (bkz: alin da basiniza calin)
  • kurdistan in turkiye deki sehirleri ile ilgili icerigine gelen tepkilerden sonra konu hakkinda http://www.microsoft.com/turkiye/encarta/ adresinde a$agidaki basin aciklamasi yapilmi$ olan ansiklopedi. bu arada (bkz: bu ne ilk ne de son)
    (bkz: microsoft yaparsa boktan yapar)
    (bkz: yanlis dusunuyorsun microsoft)
    (bkz: ne de olsa microsoft yapmis)

    "ürünümüz encarta ile ilgili türk basınına yansıyan haber, microsoft açısından üzücüdür. microsoft faaliyet gösterdiği ülkeleri ilgilendiren konulara karşı her zaman son derece duyarlı bir tutum izlemiştir.

    encarta, bağımsız kişilerden oluşan yazı işleri kadrosuyla, kullanıcılara interaktif ve dinamik bilgi sağlamayı hedefleyen, etkin içerik kontrolü mekanizmasına sahip online bir ansiklopedidir. yazı işleri mevcut bilgileri sürekli yenilerken, yıl boyunca yeni makaleler ekleyerek ansiklopedinin tüm konu başlıklarında -bilim, teknoloji, ekonomi, sanat, popüler kültür- güncel olmasını sağlamaktadır.

    encarta içeriğinin doğruluğu konusunda herhangi bir uyarı geldiğinde konu ciddiyetle ele alınarak, araştırılmakta ve çözüme kavuşturulmaktadır. konusunda uzman ve bağımsız encarta editörleri konuyu en iyi çözüme götürecek araştırmaları inceleyip her türlü seçeneği değerlendirmektedirler.

    bu sefer de konu aynı hassasiyetle ele alınmış ve yapılan tanımlamaların yanlış anlamaya neden olduğu göz önünde bulundurularak, encarta'da gerekli değişiklikler yapılmıştır.

    microsoft, yazılım endüstrisine yön veren bir sektör lideri olarak, geliştirdiği ürünlerin kullanım ve içerik bakımından en üst kalitede olması için çalışmalarını kararlılıkla sürdürecektir."*
  • bendeki devasa sozlukte (isbn 031222222x) bolgenin bir haritasi cizilmis* ve turkiye, iran, irak'in birlestigi yere bu her uc ulkenin de topraklarindan gecerek kurdistan yazmislardir. fakat bu hayali ulkeye bir sinir cizmemislerdir, yani su sehir kurdustan'in icinde kaliyor diyemeyiz bu basima gore.
  • 2004 sürümünde kürd kültürü olarak yer alan bir başlığının yanısıra istatistikleri, turları, ansiklopedik başlıkları ile çoğu insana çoğu konuda yardımcı olabilecek bilgileri içeren multimedia ansiklopedisi.
  • süleymaniye camisinin resminin altına sultanahmet camisi yazan ansiklopedi
  • (bkz: #8115690)
  • bir zamanlar böyle bir şey vardı, ben de kullanıyordum. bilgisayara kurulumu bile çok uzun sürüyordu, ama çok kullanışlıydı. aradığım bir şeyi pat diye buluyordum. görselleri de oldukça başarılıydı. artık yokmuş, tüh.
  • ulan bunun çıkışını dergilerden takip eder, gidip ankara'da maltepe pazarı'ndan alırdım be. heyecanla gider cd'yi takar makale okumaya başlardım. şimdi çoluğun çocuğun elinde wikipedia'ya 24 saat erişim var ve kimse açıp bir sayfa okumuyor.
hesabın var mı? giriş yap