• enduro motor sevgisi
  • film başladığında esas kadın dışındaki tüm oyuncuların kitaptan fırlamış gibi haline şaşırmamak lazımdır zira ian mcewan onları o kadar detaylı tanımlamıştır ki gözünüzün önünde belirmişlerdir çok öncesinden, cast'i hazırlayan kişinin kitabı okuması yeterlidir. hele dinle kafayı bozmuş saplantıyı aşk sanan esas olan jess'in** adeta biraz fazla bir sarışın olmakla beraber isa bedeninde vücut bulması fazlasıyla eğlenceliydi. bunun ötesinde görüntü yönetmeni olayı götürmüş, gerisini sallayın gitsin. kitapta uzun uzun betinlemelerle anlatılan öykü beyazperdede bir türlü temposunu alamamış. oyuncuların tipleri dışında bir türlü oturmadıkları karakter ile çok yapmacıklar.
  • kitabı okumamış birine *, türüne uygun bir gerilim filminin,türüne göre biraz çokça düşündürücüsü olmaktan fazla bir şey ifade etmemiş olan film. hatta, oldukça klişe sona gelişimiz bile öyle pek sağlam bir dramatik sürece oturtulamamış. fazlasını beklerdim; notting hill 'in yönetmeninden değilse de * ian mcewan'dan. bitiş jeneriği akmaya başladığında hemen bırakılmaması gereken, azıcık beklenmesi gereken filmlerden *
  • olaganustu guzellikteki ilk sahnesi hatirina izlenmeye deger film.
  • insani geren bir film, belki bu ozelligi ile gercege yakin olan bir filmdir. bana kalirsa genel olarak acilis sahnesinin ovulmesi yersizdir ama kabul edilmesi gereken bir sey vardir ki acilis sahnesindeki olay beklenmeyen ve gayet hizli gelisen bir olaydir olusu ve sonuclari itibariyle kimsenin elinden bir sey gelmeyen bir olaydir. filme bakildigi zaman ise zaten genel olarak filmin de bu eksen de ilerledigini gorursunuz. tesbihte hata olmaz denir ya, biraz disina cikarsak eger stanno tutti bene filmindeki balon sahnesi tavsiyemdir.
  • bir çiftin, şampanya şişesini açma çabasının hikayesi.
  • sonunda eşcinselliği tımarhaneye, homofobiyi sessizliğe gömmüş filmdir. 'dont say anything joe'
  • güzel giriş sahnesi ve oyuncuların başarılı performansı dışında bir artısı yok. oyuncuların başarılı performansı demişken mesela jed'den gerçekten tiksindim.
  • hani bazı filmler vardır giriş kısmında kahramanları tanıtır sonra olay gelişir ve devamında bu gelişen olayın sonuçları yaşanır. bu öyle bir film değil. karakter tanıtımları filmin içerisine serpiştirilmiş durumda, bu yüzden beklemediğiniz sahnelerle karşılaşabiliyorsunuz. konuyu açan olayı ilk başta ve çok güzel bir sahne. ha filmin dezavantajı şu, konu aslında basit olduğundan bunu karmaşıklaştırmaya çalışmak ustalık gerekiyor. yönetmen sınırı çoğu sahnede tutturmuş olsa da bazı sahnelerde sıkabiliyorsunuz. izlenilebilir kategorisinde olan bir film.
  • (bkz: erotomani)
hesabın var mı? giriş yap