• haber linki

    avrupa bu kış soğukla ve önemlerle mücadele edecek. iklim krizinden ziyade enerji krizi öne geçerek birçok insanın hayatını etkileyecek gibi duruyor. ülke ülke rezervlerin sıfıra yaklaşması önce avrupa sonra dünya için büyük risk sebebi. özellikle almanya çok zor durumlar içerisinde. birçok sektörü doğrudan etkileyen enerji sıkıntısı, çeşitli ürünlerin, faturaların fiyatlarının tavan yapması söz konusu. tüketiciler bunu çok yakın zamanda cüzdanlarında bariz bir şekilde hissedecektir ve yeni bir gaz vergisinin kesinlikle geleceğini söylemek de aynı şekilde mümkün. kim olduğu fark etmeksizin her tüketici için fiyatlar yükseltilecek. almanya çok hırslı bir şekilde enerji depolarına odaklandı ve böylelikle kışı geçirmenin planları yapılıyor. depolama stokları baya iyi durumda (%77) fakat kabaca stokları iki ila üç aylık tüketimi karşılamak için yeterli, bu yüzden tüketimden de tasarruf etmek çözümün önemli ayaklarından biri. buna ek olarak, rusya’nın doğal gaz politikalarından dolayı kömür ölümden dönmüştü (son 10 yılın en yüksek fiyatına pick yaptı) ve termik santrallerinin açılmasının onaylanmasından bu yana, nükleer santrallerin de en azından birkaç aylığına kullanımlarının uzatılması açıklamaları yapılıyor. çözüm olacak kadar yeterlilikte enerji üretmesi halen mümkün görünmüyor. nükleerden gelen enerji ise tüketimin %6-%7 si arasında. bu yüzden, alınan önlemler ve üretim aşamaları da tümüyle her şeyi çözmeyecektir. milyonlarca evin soğukta kalabileceği ve aynı şekilde ulaşım ile sanayi üretiminin de büyük oranda etkileneceği tahmin ediliyor.
  • esas sorun nüfus krizidir. bu kadar nüfusa ne gıda ne enerji ne de dünya iklimi dayanır. doğal ve insani yollardan bu nüfusu kısa vadede azaltmak imkansız. büyük güçler de bunun farkında. iş gücüne duyulan ihtiyaç da teknolojinin ve özellikle de yapay zekanın gelişmesiyle iyice azalacak. korkarım insanlık dışı nüfus azaltma yöntemleri bizi bekliyor.
  • her akşam karınızla mum ışığında yemek yemek istemiyorsanız tek çare enerji üretmek. hem romantizme karşıyım hem bu çevre koruma politikalarına. taş mı kemirelim?
  • stoklar tükeniyor. felaket yaklaşıyor. wsj her gün yazıyor ipine takan olmadı. abnin lideri almanlarin 2.5 aylık gazı kaldı. ya yıllardır oluşturmaya çalıştıkları bu sjw algısına tamamen ters düşüp yenilenemeyen kaynaklardan enerji üretecekler ya da işgalci ruslara boyun eğecekler. iki ihtimal de en istemedikleri senaryolar. almanya dediğime bakmayın onların özelinde bütün avrupa tehlikede. allah sonumuzu hayretsin ama pek hayır gözükmüyor.
  • bu durum vizeleri etkiler mi ya erasmus'a gidenler yeşillendiriversin bi zahmet
  • seve seve kömür yakacaklar. ki almanya kapatılan santralleri devreye almaya başladı. akıllı bir türkiye olsa, azeri ve türkmenistan ve iran gazları için bir nevi köprü görevi olurdu. bizdekiler beceremez öyle şeyi.

    çevre kirletiyoruz diye nükleer santralden vazgeçtiler. kömürün yaydığı pisliğin yanında nükleer gücün emaresi bile okunmaz. hava kirliliği, toprak kirliliği, toz, akciğer kanseri artışı, kirlenen hava yüzünden oluşan asit yağmurları...

    kendileri seçtiler...
  • (bkz: #141393935)

    hep yazdık bunları. bi şeyler yapın. ya da yapmayın bana ne.
  • aynen kardeşim almanya bizden beş beter halde.
  • açın ordan bir enerji koridoru. seçim öncesi güzel gelir dediğim durum
  • kıyamet gelse de kopsak.. bi enerji krizimiz eksikti bi ufak korkuyorum yalan yok
hesabın var mı? giriş yap