210 entry daha
  • bir sinefil olarak film başlıklarına yazmıyorum. yazarsam sürekli yazma hissim oluşacağından böyle bir yükü kendi adıma taşımaktan korkuyorum. bu yüzden bir filmi kaç kere izlersem izleyeyim gelir buralarda başlıklarda yazılanları okurum. genellikle şukela moduna alırım. okur ve benimle birlikte yakalanan ayrıntıları, güzellikleri vs. buradaki yazarlar bilmese de onlarla paylaşmış olurum kendi içimde

    ve bu filmin başlığında da şukela moduna alıyorum. ve ilk entry ''boom!'' tüm keyfim kaçıyor.

    bir siz akıllısınız bir siz dikkatlisiniz. adamlar milyon dolarlık işler yapıp her sahneyi kafalarında aylarca çekiyorlar. bir eksik varsa bile bu yapımcı ve yönetmeninin ''zorunda kalarak'' ortaya koydukları bir şeydir en fazla. onun dışında size hata ya da mantıksız gelen bir şey varsa bu sadece götümüzle izlememizden kaynaklanıyor.

    şöyle ki;

    --- spoiler ---

    ''help'' yazısı dışarıdan yazılmış değil. içeriden yazılmış. ters olması da dışarıdaki okusun diye. hatta yönetmen ekşide bir vizyonsuz bunu anlamaz, bir de filmimin başlığının şukela modunda ilk sıraya yerleşir aman ha diyerek ne yapmış? karaktere cama dokunmasını söylemiş. bunu da çekmiştir. dikkatle izlerseniz karakter içeriden yazılmış ters ''help'' yazısına parmak uçlarıyla dokunuyor. yani içeriden mi dışarıdan mı yazıldığını gayet iyi anlıyor. izleyici şüpheye düşmesin, kadın yanlış tespit yaptı denmesin diye.

    bize düşen ise kıçımızla izleyip tespit sıçmak yerine bu yapımların keyfini çıkarmaktır.

    --- spoiler ---
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap