10 entry daha
  • reklamlarda çocukları, bebekleri kullanan büyüklerinin, ruh sağlığının bozuk olduğuna işaret eden istismardır kanımca.

    hiç bir çocuk reklamları seyrederken -agu bagu, bende oynıcam anneee bende falan fişmekan yapmaz. ancak bunu komşularına yada akrabalarına hava atmak isteyen veya çocuğunu geçim kaynağı olarak gören büyükler yaparlar, küçük büyüklerdir bunlar.

    örneğin turkcell reklamı (bkz: aramaya üşenmek) şu günlerde şoför abisi ağlayarak oğlunu arıyor, antenleri olan mini kız çocuğu da gözüme bişi kaçtı diyo,şimdi bu küçük kızımız bu reklamda ne amaçla bulunuyor? dert, hüzün, özlem yada herneyse bu tür duyguları içeren o reklamda neden yer alıp gözyaşı döküyor? mesele gözyaşı da değil, popo sallayan bebe bez reklamından tutunda, digiturk'un reklamında oynayıp meşhur edilen çocuğuna kadar, binlerce çocuk bu tür reklamlarda bir araç olarak kullanılmayı bekliyor.

    reklam zaten bir pazarlama aracı ise bu araç içersinde bu yavruların işi nedir? bu çocuklar kullanılmadan da reklam amacına ulaşamaz mı? zaten reklamın amacı, ürünün tanıtımına ve satışına katkı değil midir? çocuklu reklamlar daha mı başarılı ve satışı artırıcı etki yapıyor. yapıyor evet ise bunda ayıp kimde?
    pazarlanan ürün çocuklar mıdır?
    koşarak o reklamdan sonra çocuk satın mı almalıyız yoksa çocuğun gösterdiği ürünü mü?

    -hoşgeldiniz buyrun x firmasının yeni ürünü,
    -ee şey ben bu ürün değil de ismini bilmiyorum şeyi soracaktım..
    -buyrun bu model miydi aradığınız?
    -ee yokk sarışın mavi gözlü şu boylarda..
    -hımmm anladım siz rekbebe istiyorsunuz kalmadı efendim yeni bitti..
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap