311 entry daha
  • national geographic kanalında yayınlan “uçak kazası raporu” adlı belgesel serisini sürekli izleyen biri olarak şunları söyleyebilirim.
    amerika’nın havacılık alanında dünyada bir numara olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. devasa uçak fabrikaları, havayolu şirketleri vs mevcut. iş uçak kazalarına gelince bu şirketlere olan güvenin lekelenmemesi, şirketlerin değer kaybına uğramaması, kazada ölenlere tazminat vb yükümlülükler getirilmemesi için uçak kazaları taraflı bir şekilde çarpıtılıyor. ve dünya kamuoyuna bu yönde propaganda yapılıyor. abd yapımı uçakların karıştığı kazaların çoğu ya pilotaj, ya kontrolör hatası ya da saçma sapan sebebler. gel gelelim 25 şubat 2009 tarihinde yaşanan bu kazaya. tabi ki abd firması küstahlık derecesinde üstünü örtecektir. pilot veya başka bir sebeb bulacaklardır. sonraları dünya kamuoyuna haklılıklarını ispatlamak için national geographic’te bu kazaya dair bir belgesel yapılmasını isteyeceklerdir. net geo kanalı da firmanın istediği doğrultuda raporları alıp dünya kamuoyuna kazanın yalan yanlış propagandasını yapacaktır.

    bunu anlamak için çok zeki olmamakla birlikte amerikan,dizilerinin belgesellerinin,(abd’yi eleştirse dahil) alt metninde mutlaka bir puştluk yatıyor.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap