2 entry daha
  • bunun neresi yerli ve milli?
    endüstri 4.0 diyoruz. bataryayı çin, araç entegrasyonu için bizi kıskanan almanlar, motor için keza aynı. hatta üretimi bile yurtdışında yapmayı düşünüyorlarmış.

    o zaman hiç yapmayalım. zaten hazır kurulmuş, yüzyıllardır araba üreten firmalar var onlardan almaya devam edelim.

    yada milleti kandırmayalım %100 yerli ve milli diye.

    edit : hemen "%100 yerli ve milli zaten olmaz tüm firmalar öyle yeaaa" cılar damlamış. onu bizde biliyoruz zaten %100 yerli yapamazsın. hele hele bu ülke türkiye ise şuan asla yapamazsın.

    bizim demek istediğimiz bunu tanıtırken tasarımı için yapılan yerli değil yorumlarında bile ana bacı küfür ediliyordu eleştirenlere. tanıtırken "şöyle batarya yapıcaz, böyle şarj olacak, 100 bilmem kaç km gidecek" falan filan derken iyi. ya o bataryanın türkiye'de üretilemeyeceği aşikar. bunu aklı başında herkes biliyor. ama üretimi geçtim adam çıkmış montajı bile türkiye dışında mı yapsak diye araştırıyoruz tarzı açıklama yapmış. sorun burada başlıyor.

    biz diyoruz ki. üretim üretim üretim. adam üretimi geçtim montajı bile dışarı yaptırma derdinde. eee bize ne faydası var onun?

    tekrar söylemekte yarar var. arabayı eleştiren yok. bu koşullarda yaparsa ekime yapmazsa ...me. bize faydası yok.
    bu araba olayı milleti "üretim" lafıyla kandırmak için apar topar yapıyoruz dediler. üretim 0 ve sanırım bu gidişle montaj da 0 olacak.

    bu koşullarda bu araba için yaparsa ekime yapmazsa ...me.

    muharrem ince ne diyordu?

    (bkz: endüstri 4.0) bizim ihtiyacımız bu. yoksa ara eleman ülkesiyiz zaten.
115 entry daha
hesabın var mı? giriş yap