821 entry daha
  • isterseniz istanbul'a şehir ismi demek yerine "şantiye ismi" diyelim. neden? ben aslında bu "neden?" sorusuna tamamen şahsi tecrübemle cevap vermek istiyorum. yaklaşık 12 yıldır istanbul'da yaşıyorum ve bu 12 yıldan önce de 2-3 sefer minimum bir yıllığına olmak üzere bu şehirde yaşadım. peder memurdu, o yüzden bu şehrin 25 yıl öncesinden bile çeşitli fotoğraflar var kafamda. biraz bu yüzden iddialı konuşucam bu konuda.

    bu şehir, dikkat ederseniz, her yürüdüğünüzde dahi karşınıza bir şantiye işi çıkarıyor. yani yol yapımı, bina inşaatı, kanalizasyon yenilemesi, götümüze boru döşenmesi, internetin daha hızlı olması için yeraltı çalışması gibi haklı ya da haksız olarak bir çok şantiye işi vari bir problemle her gün karşılaşıyoruz. bu yüzden istanbul, bence, dünyanın en büyük şantiyesidir.

    bitmiyor abi bu işler. anasını avradını diyesim geliyor bazen. her gün ama allahın her günü ben bu şehrin muhtelif yerlerinde bir ekskavator görmek zorunda mıyım yahu?

    bir de öyle günlerde veya periyotlarda böyle işler oluyor ki kafayı yemeyelim. tam okullar açılıyor boğaz köprüsünde yol çalışması. tam üniversiteler açılacak 3 ayrı noktada kanalizasyon çalışması. gibi gibi gider bu. hep aynı sloganla geliyor bu çalışmalar. "daha rahat, daha hızlı trafik"

    kusura bakmayın ama sikerim ben böyle çözümü. ben zamanında taksim'den avcılar'a (veya tam tersi yön de olabilir) maximum 55 dakikada gidiyordum. var mı bir baba yiğit şu anda bu sürenin kısaldığını söyleyebilecek? iyi bir tahminle en azından 1 saat 15 dakika bu yol. kim diyebilir ki bana bostancı-kadıköy arası 15 dakika diye. değil efendim. taksi tutsan, kendi arabanla gitsen 30 dakikadan aşağı değil.

    vesselam, bu şehir, dünyanın en büyük şantiyesidir. bu yüzden en boktan yerlerden biridir. hatta öyle bir noktaya geldi ki, inşaat yol yapımı ve diğer çalışmaların bütününde sanki belediye ve diğer bu işleri organize eden kurumlara dava açabilecek kadar bu işten azap çeker bir hale geldik.

    ağzımıza bal çalmak için de bayramlarda köprüleri bedava yapıyorlar. yuh yani! zaten bayramda kimse kalmıyor ki burada.

    (bkz: #1552062)
12019 entry daha
hesabın var mı? giriş yap