9 entry daha
  • öncelikle;
    (bkz: kesinlikle türk değilim o konuda içim rahat/@asc)
    (bkz: kesinlikle türk değilim o konuda içim rahat/@red kite)

    edit: ayrıca, insan hakları derneği istanbul şubesinin eski başkanıdır. kendi kişiliğinde daha çok kürt sorununda insan hakları ihlâlleri ile ilgilenmesinin yanı sıra, eşcinsellerle ilgili de çalışmalar yapar.

    kimi zaman hakkındaki haberler üzerine medyanın gündemine düşer. bunun en bilinen örneği 2002 yılında almanya'daki bir sempozyumda davetli olarak yaptığı bir konuşmadır. aynı sempozyumdaki davetli olan necla arat kendisi hakkında suç duyurusunda bile bulunmadan önce genelkurmay'a şikayet etmiştir. bir de ayrıca fatih altaylı, kendisi hakkında ipe sapa gelmez şeyler söylemiştir.

    sol bir tavra sahip olmakla birlikte, siyasi kimliği bence pek sağlam temellere oturmuyor, kimi zaman patavatsız açıklamalar yapıyor. örneğin 1995 yılında medya güneşi isimli mecmuadaki bir söyleşisinden kırpılmış bir yukarıdaki cümle * sözlükte tartışıldı, tartışılıyor. bence beyana yerinde tepkiler verilmesi gerekirken oldukça sığ tepkiler verildi, ayakları yere basmayan "ırkçılık" ithamı rahatlıkla edildi. eren keskin'in kendi düşünsel yaşamında hiçbir şekilde ırkçılık olmadığı gibi, söyleşide "kürt milliyetçiliği bile sayabilirim kendimi" dese bile, gelinen noktada milliyetçilik de yapmamıştır (beyanın oturduğu bağlamı yani siyasal tavrı daha sağlam değerlendirebilmek için aşağıda güncel bir örnek veriyorum).

    eren keskin, bir avukat olarak türkiye'de insan hakları alanında takdir edilesi çalışmalar yapmıştır amma velakin kimi söylemleri üzerinden de eleştirilmesi doğrudur, yerindedir. yeter ki bağlam içerisinde değinelim, sağlam olmayan argümanlarımızla "itham "etmeyelim, konuyla doğrudan alâkalı olmayan araçları olayın içine karıştırıp cambazlık yapmayalım.

    bkz:
    - celal başlangıç, "al sana hak ihlali!", radikal, 25 kasım 2002
    http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=57741
    - "keskin 'metin kadın örgütlerinden çıkmadı'", bianet, 7 haziran 2006
    http://www.bianet.org/2006/06/07/80093.htm
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap