55 entry daha
  • medya devi viacom'un türkiye'de son yıllarda büyüyen reklam pastasından en lezzetli dilimi yemek adına hayata soktuğu kanaldır. bildiğin mtv işte.. yer yüzünde yayın yapan 25 küsür mtv kanalından biri.

    şimdi olaya önce klipleri yayınlanacak olan sanatçılarımız için bakalım:

    şimdi bizim sanatçılar tıpkı universal'ın türkiye pazarına girmesiyle heyecanlandıkları gibi bu kanal açıldığı için de heyecanlanacaklar. o dönemde bir kaç dost meclisinde universal türkiye ile ilgili fikirlerimi söylemiştim. universal ile albüm yapınca dünyaya açılacağını sanan bir kaç sanatçı arkadaşa fazla heyecanlanmamalarını universal'ın hedefi türkiyede bulunan sanatçıları dünyaya tanıtmak değil, hali hazırda dünyada satışa çıkan yabancı sanatçıların plaklarını burada satmak ayrıca yerel albüm satışlarından kendine de bir dilim edinmek olduğunu söylemiştim. gülüp geçmişlerdi.. universal türkiye kısa bir süre içinde sanatçı akınına uğramıştı. ülkemizin en çok plak satan sanatçıları daha önce başka plak şirletleriyle yaptıkları anlaşmalardan ödün vererek universal'ı transfer olmuşlardı. ne oldu? hangi ülkede plaklarınız çıktı? ya da şimdi hakları univeral türkiye'ye ait olan ( ki böyle bir şirket yok battı) plaklarınız satılıyor mu? hangi müzik markette mevcut? ya da haklarınızı almak için açtığınız davalar ne durumda?

    şimdi yine aynı senaryo, gözünü gençlere ulaşmayı hedefleyen ve çok ciddi reklam yatırımları yapan şirletlere diken bir viacom.. tıpkı clear channel gibi. yahu arkadaşlar mtv türkiye'de yayınlanacak olan klipleriniz hazli hazırda yayın yapan müzik kanallarının yaptığını geçmeyecek ki. mtv international'dan alınan bir kaç program ,( ki zaten bunları mtv türkiye olmadan da izleyebiliyoruz) gençlerin taptığı bir kaç dünyaca ünlü star'dan voice id ( yani hello this is metallica and you re watching mtv turkey diyecekler), bir de şimdiden yorum yapmayı uygun bulmadığım bir kaç türk vj arkadaşın yapacağı programlar.

    çok fazla şey beklemeyin sanatçı arkadaşlar. klipleriniz yayınlandığında ingilizler, amerikalılar ya da fransızlar bunları izlemeyecek. ardahanda ya da edirnede bulunan bizim insanlar izleyecek. bizim gençler. zaten onlara ulaşıyordunuz?

    şimdi gelelim kanalı izleyecek olan bazı heyecanlı gençlere:

    bugün itibariyle yayına giren mtv türkiye'nin 10 yıl öncesine kadar izlediğiniz mtv televizyonlarından tek farkı türkçe alt yazı ve adının sonunda türkiye olmasıdır. ha sanatçıların voice id'si sizi heycanlandırıyorsa ona birşey diyemem. hi this is christina aquilera , if you watch mtv , you will win a dinner with me diyecek hali yok, ne bileyim belki de der ama bu yatağa kadar gitmeyecektir :) .. kanalın yayına girmesinin tek bir özellği vardır bu da türkiyede yaşayan gençlerin gündeminin maksimum 1 ay mtv türkiye ile değişecek olmasıdır.

    gelelim viacom'a:

    hazi hazırda türkiyede yayın yapan müzik kanallarının gelirlerinin ciddi bir şekilde artması ( 250.000 usd'nin altına düşmüyor) , türkiyede konser ve festivallerde konuşulan çok ciddi rakamların olması , ve bu işlere bazı şirketlerin sessiz kalmayarak para akıtması viacom yöneticilerinin de ağzını sulandırdı. dile kolay artık bazı konser ve festivallerde konuşulan para 1,5 milyon ile 5 milyon dolar arasında değişiyor. bunların yanı sıra şirletlerin bu tip işlere akıttığı parayı (sponsor) siz düşünün. viacom neden geldi daha iyi anlarsınız. tek hedefi , turkcell, avea , coca cola, efes pilsen, vodafone, pepsi , ülker gibi şirketlerin reklam pastasının oluşumuna akıttıkları paraların lezzetli bir dilimini yemek olan viacom yeri gelecek bazı imza günleri, konser ve partiler düzenleyecek, olay budur yani.

    mtv türkiye'nin türkiyeye tek kazancı vardır, nedir biliyor musunuz?
    şu anda ülkemizde mevcut medya devi patronlarının uykudan çıkmasını sağlayacaktır, ülkemizde yayın yapan ulusal kanallar müzik programlarını fazlalaştıracak ya da onlarda doğan grubu gibi müzik kanalları açmaya yönelecek. bu da hali hazır da büyümekte olan müzik sektörünün ekmeğine yağ sürecektir.

    hi this is besinci göz and you are watching mtv turkey..
225 entry daha
hesabın var mı? giriş yap