39 entry daha
  • 50 saatin sonunda bitti. şuraya spoiler içermeyen küçük faydalı bilgiler bırakayım;

    - ben oyun başında thinker seçtim, sonra keşke daha dengeli bir karakter yapsaymışım dedim. tavsiye ederim.
    - 4 ana özellik (int, fizik, sayki, motoriks) oyunda kullanılmıyor, alt özellikler kullanılıyor. ancak oyuna başlarken ana özelliklere puan verdiğinizde altında yer alan 6 özellik de bundan faydalanıyor. burası önemli.
    - oyunun başında bu 4 ana özelliğin renk kodlarını öğrenirseniz dialoglarda çok işinize yarar.
    - bu özellikler oyunda 2 türlü işe yarıyor; birincisi pasif dialoglarda size ipuçları veriyor; mesela adam terledi, eli titredi, yalan söylüyor, gözü kaydı, bi şeyden kıllandınız filan. burası oyunun en güzel yanı, tam dedektif havasına sokuyor mevzuyu. geliştirdiğniz özelliklere fiziksel, duygusal, psikolojik veya içgüdüsel ipuçları alabiliyorsunuz.
    - özelliklerin (stats) ikinci faydası yeni dialog seçenekleri açıyor. bu seçeneklerin bir başarılı olma yüzdesi var. seçtiğinizde bir zar atılıyor üzerine o özelliğe verdiğiniz puanlar ekleniyor buna göre başarılı veya başarısız oluyor.
    - zar atılırken tek faktör puanlarınız değil. diğer dialog seçimleriniz, başka bir questi yapmış olmanız, bir alet bulundurmanız gibi şeyler de etki ediyor. örneğin bir karaktere diğer dialog seçeneklerinde bir üstünlük sağladınız, onun bir açığını buldunuz, saygısını kazandınız vs. o zaman zarlarda bonus alıyorsunuz. tam tersi olursa eksi ceza. o yüzden diğer dialog seçeneklerini bitirmeden zar atmayın.
    -bonus bilgileri yüzde kartında yeşil veya kırmızı +'lar olarak görebilirsiniz. bazen bir zar %3 gibi çok düşük bir oranda olabiliyor. ilgili özelliği geliştirseniz de çok ilerlemeyebiliyor. bunun için o seçeneği etkileyen gizli questi veya dialogları bulup çözmeniz gerekiyor.
    - kaydedip yeniden yükle yaparak zarlarda şansınızı tekrar deneyebiliyorsunuz. örneğin %17'lik bir seçeneği 5-6 kere tekrar yükleyip zar atarak tutturabilirsiniz.
    - zar yüzdelerinizi yükseltmek için 3 seneçek daha var; kıyafetlerin statsları var. bulduğunuz her kıyafeti alın ve duruma göre devamlı değiştirin. ilaç, içki ve uyuruşturucular, bunlar alt statslara değil 4 ana stastsa bonus veriyor. yani bir kere de 6 alt özellik artıyor. son olarak düşünceler (thougts).
    - düşünceleri aktif etmek için 1 yetenek puanı harcıyorsunuz. buna dikkat edin. o yetenek puanını direk özelliklere de harcayabilirsiniz.
    - düşünce araştırılırken negatif, araştırıldıktan sonra pozitif ve negatif özellikleri ortaya çıkıyor.
    - thoughts oyunda sizin aksiyonlarınıza göre beliriyor. hepsini alın "opt out" yapmayın. almakla araştırmak farklı şeyler.
    - tavsiyem yetenek puanlarınızı hemen harcamayın duruma göre değerlendirin. ben oyun boyunca 5-6 tane yetenek puanımı boşta tuttum. sıkıştığım yerlerde çok işime yaradı.
    - oyunda ciddi politik bir alt yapı var. oyunun en güzel yanı da bu. oyunun başında politik ekosistemi mutlaka iyi anlayın.
    - ayrıca siz de seçimlerinizle bu politik gruplardan birine yakınlaşabilirsiniz.
    - tab tuşu oyunda etkileşim kurulabilen objeleri gösteriyor. ben ilk başlarda kullanmadım ama sonradan farkettim ki kullanmamak müthiş zaman kaybı. bazı şeyleri tab olmadan yakalamak imkansız. tavsiye ederim.
    - oyunun başında poşet, levye ve keskiyi hemen bulun. poşet sayesinde etraftaki şişeleri toplayıp satarak para kazanabiliyorsunuz. levye ve keski sayesinde açılmayan beyaz objeler mavi açılabilir renge dönüşüyor. bunlardan ikisini devamlı elinizde tutun.
    - oyun bi türlü akıyor. rahat olun. bir şeyi kaçırsanız da ileride farklı yollardan aynı noktaya varabiliyorsunuz. ben oyunun en önemli yerini uykulu olduğum için çabuk geçip çok kritik ipuçlarını kaçırdım. ancak ilerde olaylar çözüldü. hatta daha zevkli bile oldu.
    - oyunda 10 gün var toplam. 3. gün ikinci bölgeye geçebiliyorsunuz.
    - zamanlı questleri iyi planlayın yoksa 1 gün kaybedebilirsiniz.
    - oyunda zaman sadece dialog kurarken geçiyor. gezerken geçmiyor.
    - gece 2'den sonra zaman ilerlemiyor. eğer zamanı iyi kullanmak isiyorsanız pasif okumaları gece yapabilirsiniz.
    - oyunu düz oynamayın, eğlenceli dialogları seçin, bazen zarı tutturamamak daha eğlenceli sonuçlar doğurabiliyor. çok kasmayın.
    - sıkıcı bir polis olmayın, disko yıldızı super star bir polis olun!
420 entry daha
hesabın var mı? giriş yap