9 entry daha
  • hakkında bir kaç şey daha söylemezsem garez'imden çatlayacağım filmdir.

    --- spoiler ---
    oyuncu isimleri arasında jennifer beals ismini görmek şaşırtıcı hoş bir sürprizdi. seneler sonraki halini yanlış tahmin etmediysem, ilk sahnede gördüğümüz abla idi..

    tam hatırlamıyorum, başlarken yapımcılar mı yoksa yönetmenler arasında mı ne sam raimi adını görünce heyecanlanmış, "ooo güzel bir film izleyeceğiz desene" diye havalara girmiştim... heyecanım şeyimde patladı.. içimde..

    öncelikle gayet ilgi çekici bir başlangıcı var. film boyunca birbirinden bağımsız kişilerin olayları için ee sonra ne oluyor diye merak edilen noktalar, sonralara doğru birbirine gayet iyi bağlanmış. örneğin, ilk sahnede kocasını öldüren ablanın o sahneye gelişini filmin ilerleyen dakikalarında görüyor ve sonra hikayenin devamı olarak ilk sahneyi tekrar izliyorsunuz. aynı şey eşşek şakası yapılmış kız öğrenci ve yan komşunun gizlediği kişi (!) için de geçerli. ee sonrası ne oldu niye göstermiyor diyorsunuz ama sonra birbirine bağlanıyor.

    köyde yaşayan teyzenin ingilizce bilmesini öyle önemli bir özelliği oluşuna bağlıyorum. kötü ruhları çıkaran özelliği olan ve herkesin aradığı birinin ingilizceyi de bi şekilde öğrenmiş olması olası. beni fazla şaşırtmadı.

    çocuğun gece vakti zerre korkmadan komşu evini keşfe çıkması gerçekten çok iğreti idi.

    lavabodan kızın kafasının çıkmasını ya da kapşonlu eşofmandan kızın çekilip yerine esas kızın gelmesi görüntüleri çocuğun gece vakti sesler duyduktan sonra tırsmadan komşunun evine gitmesi kadar saçma durmuyor...

    çünkü o olayların gerçekleşeceğini ispat edemeyeceğimiz gibi, gerçekleşmeyeceğini de ispat edemeyeceğimiz için, mistik konulara her zaman olabilir gözüyle bakıldığı zaman, her türlü mantık dışı görünen sahne sırf mistik olduğu ne olup olmadığı ispat edilemediği için kabul görür mantığımız tarafından. ama gerçekte hiç bir çoçuğun o şekilde korkunç sesler duyup da gece vakti tek başına kalkıp o seslerin geldiği yan daireye gitmesi, mantığımıza doğru gelmez, çünkü reelde yaşanacak örneklere hiç bir zaman uymayan bir şeydir..

    duyulan dişli sesi gibi olan ses ise, anladığımız üzere kocasının boynunu kırmasından sonra sanırım ölmediği için nefes almaya çalışırken boğazından çıkan sesti.

    ilkini izlediğim halde hatırlamadığım ve ikincisinde tekrar gösterdiği görüntülerden yine de anlamadığım bir nokta, kocasının kadını öldürmeye karar vermeden önce baktığı defterin ne olduğu...

    annesinin söylediğine göre, buffy evi yakınca sorun bitmemiş aksine daha da kötüleşmiş, çünkü kızın istediği şey onların da kız gibi acı çekmesiymiş. eee?? nedir yani?? garezinin sebebi neymiş ki tam olarak? annesinin kötü ruhları ona yedirmesi mi, kocasının onu öldürmesi mi?

    gazetecinin ölümü çok çabuk oldu, filme ne kattığını anlamadım. annenin kızına ruhları yedirmesinin garezine etkisi olup olmadığını ben de anlamadım...

    anladığım bir şey varsa, o da; japon sinemasının kesinlikle sudan çıkan uzun saçlı kızlara karşı bir zaafı olduğu...

    nedir bu garez kızım ya.... annene mi kızdın kocana mı anlayamadım gitti...

    bir de... "kızım hadi bırak bu garezi uzatma artık" desek de, devamı gelecek tabi ki...
    --- spoiler ---
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap