2 entry daha
  • habis hipertansiyon da denir. son iki ayda 4 defa başıma gelen, bilinç kaybı, organ hasarı ve ölüme yol açabilen durum. hipertansiyon hastalarının %1-2’sinde rastlanan, nadir ama hayati bir durum.

    atak geçtikten sonra, on kişiden dayak yemiş gibi hissedilir. bunun sebebi, kan basıncının beyin, böbrek ve kalp gibi hayati organlarda hasar yaratmasıdır.

    doktorum, tedavi edilmediğim takdirde, 6 ay-1 sene ömür biçti ve şunu da ekledi: “tetkikler sonucunda da görüleceği üzere, beyin damarların sağlıklı. beyninde bazen ömür boyu dahi fark edilemeyecek türde, küçücük bir anomali olsaydı, şu anda karşımda oturmuyor olacaktın.”

    bir çok nedeni olabilir. öncelikle kalp testleri yapılıyor. sonra kan değerlerine bakılıyor. gerekirse, ilave tetkikler yapılıyor. bu nedenle son haftalarım tıp fakültelerinde geçti, tepeden tırnağa incelendim. şimdi evde karantinadayım.

    ancak stresin bu denli ciddi bir tabloya yol açacağına, başıma gelmese inanmazdım.

    mobbing olabileceği gibi, bazen incir çekirdeği, kar tanesi kadar küçücük bir şey krizi ateşleyebiliyor. sessizce kırılan bir hayal parçası veya olta iğnesi gibi kalbe batan bir soru işareti gibi...
hesabın var mı? giriş yap