2431 entry daha
  • hergün burada alman ve almanya övülüyor. sözlükteki pek çok insan tatilde, tv’de filan gördüğü, türkiye’de turistken *tanık olduğu alman davranışlarından dehşetengiz bir alman hayranlığı üretiyor. oysa bir ülkede en az 5-6 ay geçirmemiş, çeşitli anlaşmazlık durumları ile karşılaşmamış, olağanüstü durumlarına şahitlik etmemiş ve tarihi günahlarını* ******ve sevaplarını okumamış kişilerin o ülke hakkında aşırı kesiklik içeren yorumlar yapması çok afaki.

    alman arkadaşlarım var, bulunduğum ülkeye misafir geldiklerinde çok farklılar çünkü o an için onu misafir eden kişiye ihtiyaç duyuyorlar. ya da yine bu kişiler seni misafir olarak gördüğünde de farklı. misal toplantıya gidiyorsun ağırlıyor seni. sanma ki orada kalıcı olduğunda seninle arkadaş olacak. bu sadece misafire olan bir ilgi senin gördüğün.

    neyse arkadaşlar, gitmek isteyeniniz çok, gitmeyin demem. gidin. gidin ama büyük hayallerle gitmeyin. deneyin ama el üstünde tutulacaksınız zannı ile denemeyin. her milletin kendine has bazı davranışsal özellikleri var. onları bilin. bir türk sizi çok iyi ağırlar ama arkanızı döndüğünüz an dedikodunuzu yapar misal. bir alman sizinle çalışır, sizi işe alır ama arkadaş olmanız zor, vefakar olmasını beklemeniz gereksiz çoğu zaman ama işinizi yaparsanız sıkıntı çıkarmaz.

    gelelim konumuza, daha 2 gün filan önce açıkladılar “italya’dan bir miktar virüslü hasta alıcaz ki bu hastaları tedavi edip deneyim kazanalım”. bugün de dw tekrar haber geçti; almanya avrupa birliğinin solidaritesi için italya’dan 50 hasta alıp tedavi ediyor.

    adam birliğindeki can çekişen, her gün 1000’lerle kayıp veren ülkeden hasta kabul ediyor. bravo! niye? tedavi yöntemi denemek için. lol

    şimdi aşağısı nefes almadan almanya’yı savunmaya yemin etmiş arkadaşlarla dolacak. sonra da alman düşmaları gelecek. lol

    edit: avrupa birliğinin devamı almanya için çok önemlidir. adam malı üretiyor, müşterisi hazır. birlik içinde kendisine rakip çıkmasına da müsade etmiyor. siz turizmle uğraşın, siz işte meyve sebze üretin diyor italya’ya filan. e kriz çıkınca da yardım etmesi gerekiyor mecburen ki müşterisi ölmesin.
6347 entry daha
hesabın var mı? giriş yap