aynı isimde "la casa de papel (roman)" başlığı da var
5800 entry daha
  • ilk iki sezonunu buyuk bir keyifle izledigim ancak yukarida anlatildigi gibi ilk soygunun mirasindan yiyen dizi.

    --- spoiler ---

    tabii ki bu bir dizi, ilk sezonlarda da tutarsizliklar vardi ama bu sezon gercekten bokunu cikarmislar.

    - bu gandia denen adam, eski ozel kuvvetler mensubu, tam bir olum makinesi. ben sahsen gercek hayatta birkac tane boyle tiple tanistim, bilek guresi bile yapmaktan cekinilecek tiplerdi. tabii ki nasil silah kullandiklarini vs. gormedim ama boyle bir adam gercek hayatta bu ekipteki gibi dogru duzgun silah ve catisma egitimi olmayan 20 tane kekoyu birkac saat icinde harcar.
    - ıceride el bombalari atiliyor, agir silahlar binlerce kez atesleniyor, ama disarida polis "ya ateskes var, soz verdik giremeyiz" diyip oylece dinliyor.
    - koca ispanya devletinin ozel kuvvetlerine rpg atiyorsunuz, polisleri yakiyorsunuz, ve ozel kuvvetler aman abi yapmayin diye cekiliyor, hem de defalarca.
    - teknolojinin son imkanlarini kullanan professor ve ekibine karsilik, ispanyol devletinin hicbir ozel teknolojisi veya izleme teknigi yok. ıceride konusulanlari duymak cam titresimlerinin takip edilmesinden vs bile takip edilebilir ancak
    - adamlar koskoca chinook helikopterini madride bankanin catisina getirip sonra kacirdilar. polis ve ozel kuvvetler bunu ogrendiklerin de cadirda agliyorlardi.
    - murillo'yu birkac tane sirp keko 1 minibus dolusu polisin elinden kacirdi.

    yani ben ispanyol polisi veya guvenlik guclerinden olsam bu dizi izlenirken oturur aglarim bu kadar tassak gectikleri icin.

    sanirim sonunda narcos misali professor'un herkeze cantayla para verip satin aldigini ogrenecegiz. meger suarez professor'den 2 milyon, tamayo 5 milyon, murilloyu koruyan ekibe 1 milyon gibi. hatta reza zarrab misali bakanlara, basbakana ve hatta krala bile rusvet vermis olabilir. zira, herkesin bu kadar aptalca isini yapmamaya calismasinin bir anlami yok.

    --- spoiler ---
2263 entry daha
hesabın var mı? giriş yap