13 entry daha
  • sadece estonya'ya %20 vergi ödenecek denilen e-vatandaşlık şeysidir. fakat gerçekler öyle değildir. türkiye ile estonya arasında imzalanan çifte vergilendirmeyi engelleme anlaşmasına göre bir devlet vatandaşı diğerinde vergilendirilebilen bir kazanç elde ettiğinde ödenen vergi diğerine ödenen vergiden düşülmektedir (böyle bir anlaşma olmasaydı her iki devlete de vergi ödenmesi gerekecekti) . yani sadece bir devlete vergi vermek sorumluluğunu kaldırmamaktadır.

    türkiye dünyadaki tüm türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının kazançlarından vergi talep eder (diğer tüm devletleri yurtdışındaki vatandaşlarından talep ettiği gibi) fakat ülkeler arası anlaşmalar nedeniyle bu vergiyi mahsup, terkin ve benzeri uygulamalarla almayabilir.

    sonuç olarak e-vatandaşlıkla elde edilecek gelirle ilgili ülkemizde de yapılması gereken beyan, harç, resim, vergi işleri olacaktır.

    edit: ayrıca estonya'da senelik 40bin avroyu aşan gelirlerde kdv mükellefi olmak zorunluluğu ve sirkette herhangi bi çalışan olması durumunda %33 sosyal vergi ödenmesi gerekiyormuş.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap