• milliyet gazetesi internet sitesinin son dakika haberlerinden birinin başlığı....

    http://www.milliyet.com.tr/…/01/24/son/sontur38.asp

    "agos gazetesi genel yayın yönetmeni hrant dink’in katil zanlısı ogün samast’ın yaşadığı pelitli beldesinde jandarma, vatandaşları, "sivil kişilere bilgi vermemeleri ve onlarla birlikte herhangi bir yere gitmemeleri" konusunda uyardı.
    trabzon il jandarma komutanlığı, pelitle belde belediye başkanlığına, vatandaşların, tanımadıkları kişilerle konuşmamaları ve bir yere gitmemeleri yönünde uyarılmaları için bir yazı gönderildi.
    jandarmanın yazısı üzerine görevlendirilen belediye ekipleri, araçlarla pelitli beldesindeki sokaklarda dolaşarak, megafonla söz konusu uyarıyı duyurdu.
    yapılan anonslarda, "trabzon jandarma komutanlığından duyuru. beldemizin asayişi jandarma sorumluluğunda olması nedeniyle yanında resmi kıyafeti olmayan kişiler haricinde hiç kimseye bilgi verilmemesi ve kesinlikle herhangi bir yere gidilmemesi önemle duyurulur" denildi.
    anons, beldenin ara sokaklarında belli aralıklarla tekrarlanıyor.
    pelitli belediye başkanı ömer kayıkçı da sorular üzerine "bazı sivil giyimli insanların kendilerini polis ve jandarma gibi göstererek vatandaşların kimlik bilgilerini aldığı ve bir yerlere götürüp sorular sorduktan sonra bırakmaları ihbarları üzerine bizde böyle anons yaptık. bunların kim olduklarını bilmiyorum. bir örgüt mü yoksa meraklı vatandaşlar mı, ne olduğunu bilmiyoruz. bize jandarma anons yapın dedi, bizde yaptık'' dedi."

    trabzon, haydar baş, ogün samast, ismi açıklanmayan emekli albay, bbp, bombacı yasin, pelitlispor, ormanlık arazide silah eğitimi, veli küçük, rahip santoro cinayeti, ulusalcılık...

    puzzle'ın parçalarını birleştirebilecek birileri var mı?

    zamanın ötesinden gelen edit: bu entryi dink suikastından kısa bir süre sonra milliyete yansımış bir haberi alarak yazmıştım. zekası dümdüz çalışan, hayatı sadece gördükleriyle algılayan bazı sözlük yazarları da hemen altına tabiri caizse ""yağmışlardı", hatta o dönem mesaj kutuma gelen mesajların içeriğini bile hatırlıyorum. bu entryide şu anda zamanın ötesinde entryilerim arasında. fazla uzatmadan varmak istediğim yere varayım, bir hafta kadar önce iki jitem elemanı herkesi şoka sokan bir itirafta bulundular mahkemede. ve üstlerine, albaylarına suikastı önceden haber vermelerine rağmen albayın bunu kaale almadığını üstelik bilinçli olarak yanlış belgeler düzenlediğini itiraf ettiler. bu itirafı da göz önüne alarak hadi şimdi şu başlığın altındaki entryleri bir daha okusun o "yağan" arkadaşlar...
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap