125 entry daha
  • 10 nisan'daki socrates dergi yayınında, korona virüsün aşısının bulunması ihtimali konuşulduğunda çok talihsiz birkaç şey söyledi binlerce kişinin izlediği programda. yok aşılara* güvenmeyen bir sürü insan var da, aşı çıksa herkes olmayabilirmiş de, bilim dünyasında kimi aşıların güvenilirliği tartışılıyormuş da bilmem ne. abicim korona virüsün aşısı bulunursa, vücudumuza değmeden binbir türlü testten, onaydan geçirilir zaten. insanların, virüsün aşısı bulunduğunda ve kurumlar tarafından onayladığında ''biz olmak istemiyoruz'' deme gibi bir lüksleri olamaz. olası bir korona virüs aşısını, sıradan bir grip* aşısı olmayı isteyip istememekle kıyaslamamalıyız. insanlar bir aşının onaylanması durumunda paşa paşa gidip olacaklar o aşıyı. yoksa hayat normale döndüğünde korona olma riskiyle karşı karşıya kalacaklar.

    aşı konusunda tartışmalar olabilir, ancak bilgi kirliliği ve komplo teorileri barındıyor bolca. bu konuda konuşma yapma hakkı işin uzmanlarında olmalıdır. fikir beyanı yapılabilir, bu fikri satın alıp almamak da insanların elinde, ancak bu kadar cehaletin, bilgi kirliliğinin olduğu; analiz ve tahlil becerisine sahip olmayan insanların yaşadığı bir ülkede, böyle bir konuda fikir beyan etmek mantıksız bir iş. ve üzerine vazife değil.

    amerika'da isnanların %70'i aşı bulunmadıkça spor müsabakalarına gitmem demiş bir ankette. bunun spor müsabakaları açısından değerlendirmesini yap, geç.

    yorumculuğu konusunda da bir yorum yapmak gerekirse; orkun çolakoğlu, kaan kural gibi düşünerek, tartarak konuşan, genel kültürü yüksek insanların yanında biraz sırıtıyor. çok fazla ezbere konuşuyormuş gibi hissediyorum. çok hızlı konuştuğu için de bir sürü hata yapıyor. sanki konuşmak için belli bir süresi var da onu aşmamaya çalışıyormuş gibi. abi az rahatla.

    aşıyla ilgili söylediklerinde kötü niyetli olmadığını biliyorum, ama konuşması yanlış.
545 entry daha
hesabın var mı? giriş yap