3 entry daha
  • 2017 yapımı korku filmi..daha yeni izleme fırsatı bulabildim. 6/10.

    film, büyücülük ve okültizm hakkında..pyewacket, ilk defa 17. yüzyılda yaşayan ingiliz büyücü avcısı mathew hopkins tarafından keşfedilen (!) bir cadının ismi. kendisinin günlerce süren işkencelerine dayanamamış ve cadı olduğunu itiraf etmiş. sonra da öldürülmüş. merak edenler mathew hopkins'in akıllara durgunluk veren cadı avcılığı yöntemlerini internetten okuyabilir.

    filmimizde bu tür büyü işlerine meraklı, metalci bir ergen kızımız var. babasını kısa bir süre önce kaybetmiş ve problemli annesiyle yaşıyor. ancak bir gün annesine kızıyor ve büyü yapıp pyewacket'ı öteki taraftan annesini öldürmek için çağırıyor.

    film ilk bir saat durgun ilerlerken son yarım saatte oldukça gerilimli dakikalar sunuyor. bazı şeyler havada kalsa da güzel de bir finali var. biraz ucuz ve amatör bir havası olsa da keyifle izlenebilir. ancak anneye kızıp kara büyü yapmak nedir ahfasgahh.

    benzerleri:

    the babadook

    --- spoiler ---

    filmin sonlarında kız ormandayken leah! leah! diye bağıran annesi, pyewacket kıza saldırdığında neredeydi? eğer evdeyse o kapı kırılmalarını nasıl olur duyamaz? yok o bağıran da cadı ise aynı anda nasıl iki yerde olabiliyor? hem ormanda yerde yatıyordu, hem de arabasıyla gelmiş ve kıza sesleniyordu. sonlarda bir kopukluk var.

    --- spoiler ---
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap