67 entry daha
  • 2014 yılında, dolar henüz 2,00 - 2,20 seviyelerinde iken cebimizde yaklaşık 80.000 - 85.000 tl birikmiş para vardı.

    hem tasarımını beğendiğim hem de turbo olmamasını bir avantaj saydığım için skyactiv motorlu mazda 3'ü de denemek istedim. eşimle ankara'daki bir mazda bayiine gittik.

    ciddi alıcı olduğumuzu belli etmemize rağmen yüzünde silemediği "neden geldiniz ki, bir an önce gitsenize" bakışları olan bir abla ilgilendi bizimle. sonuçta ablayı değil de arabayı alacağımızdan çok sorun etmedik.

    aracın fiyatı en üst donanım olan power donanımı için 75.000 tl idi ve almak üzere değerlendirmeye aldığımız volvo'nun orta seviye donanımlı bir v40'ile arasında 11.500 tl gibi azımsanmayacak bir fiyat avantajı vardı.

    tasarım da fiyat da bizi ikna ettiği için test sürüşü yapmak istedik. bu isteğimizle suratlar bir daha ekşidi. "şimdi mi?" gibi salakça bir soru soruldu. ulan alma niyetli müşteri ayağına gelmiş, aracı beğenmiş, test sürüşü istiyor, belli ki beğenirse alacak, senin sorduğun soru "şimdi mi" olmamalı.

    neyse, lütuf ettiler de direksiyona oturduk, konya yolu üzerindeki acentedeyiz. daha yola çıkar çıkmaz yanımızda bizimle gelen bayii personeli "şuradan dönelim, sonra da aşti kavşağından geri döneriz" dedi. şuradan dönelim dediği yer ise şimdiki taurus avm'nin bulunduğu kavşak. yani sürekli yoğun trafik olan ve toplamda git-gel 5-6 km bir mesafe. "arkadaşım burada trafik var, araç 4'üncü vitese bile geçmedi henüz. konya yönünde biraz gidelim, ben aracın performansını, çekişini görmek istiyorum. yoğun trafikte yapılacak 5 kilometre test sürüşüyle bu anlaşılmaz" dedim. "şirket politikamız bu şekilde beyefendi, bana ait bir karar değil" cevabı aldım.

    hay hay. acenteye geri döndük, anahtarı verdik, teşekkür edip performansını bilmediğimiz bir araca 75.000 tl gibi bizim için büyük bir meblağ olan parayı veremeyeceğimizi söyleyerek oradan ayrıldık.

    volvo v40'ı aldığımız bayii ise bizzat kendisi "aracı 25-30 km kullanın ki aşık olun ve alın" diyerek şehirlerarası yola çıkarmış, eşimin de öne oturmasını istemiş, kendisi ise arka koltuğa oturmuş ve "aman trafiğe dikkat, ay yanda araba var" gibi mazda'nın test sürüşünde yaşadığımız saçmalıkları bize tekrar yaşatmak yerine efendi efendi arabanın özelliklerini ve kullanım zevkini artıran detayları anlatmıştır.

    sonuç olarak bizim tercihimiz de 11.500 tl daha pahalı olmasına rağmen volvo v40 oldu.

    mazda'nın türkiye'de tutulmamasının sebebi benim özelimde yukarıda yazdığım saçmalıklar silsilesidir.
211 entry daha
hesabın var mı? giriş yap