61 entry daha
  • atatürk savaş zamanları ülkeyi çok iyi yönetmiş, yanındaki korklara onu yıldırmaya çalışanlara karşı cesur adımlar atmıştır. ülke kurulup bağımsızlığını kazandıktan sonrada ekonomik anlamda olsun bilim teknoloji anlamında olsun ülkeyi çok ileri götürmüştür. ülke kurulduğundan beri atatürk kadar teknolojiye bilime yatırım yapan bir hükümet iktidara gelmemiştir. atatürk zamanı bu ülke uçak üretiyordu öyle düşünün şimdi o uçak fabrikaları kalsa bu zamana kadar üretimde olsaydı ülkenin durumu ne olurdu. f bilmen ne için yalvaran bizler, nuh-90 lara biniyor olurduk belki. (bkz: nuri demirağ)

    fakat şunuda kabul etmek gerekir ki atatürk dini anlamda insanları geriye götürecek, dinden uzaklaştıracak bir çok iş de yapmıştır. sevmeyenlerin sebebi bu yüzdendir. yoksa asıl mesele içki içmesi, osmanlıyı bitirmesi değildir hiç bir zaman ki osmanlı zaten bitmesi gereken bir devletti o zaman.

    ardından da üstüne ismet inönü faciası geldiki onun zamanında yapılanların bedelini hala ödüyor bu halk. buda insanlardaki atatürk sevgisine ve özellikle sevgisine tüy dikmiştir. chpden insanların asıl korkmasının sebebi bu dönemdir.

    benim için ise dini anlamda yaptıklarında dolayı bir fatih bir yavuz kadar sevmesemde , yinede severim ve saygıda kusur etmem arkasından kötü konuşmam.
182 entry daha
hesabın var mı? giriş yap