238 entry daha
  • şu entry i yazan beş para etmez yazar bozuntusuna bir cevabım olacak.

    suphi altındöken gibi sapık pisliklerin tillahı orta anadoluda ganiyle mevcut bu bir.

    ikincisi, yahu özgecan aslan cinayeti mersin halkının vicdanını sızlattı be ayıp. başka yerlerde, o yobaz illerde, milletin kılı kıpırdamazdı. böyle birşeyden haberiniz bile olamazdı hatta örtbas etmeye bile kalkışırlardı. tecavüz/öldürme vakalarında bir çok örnek mevcut şimdi ağzımı açtırmayın bana.

    burası ayağa kalktı yahu yerimizde duramadık günlerce, herkes sokaklardaydı. emekli avukat babam günlerce baroya gitti geldi bu konunun takipçisi oldu, o kıza olanlara o kadar üzüldü ki...

    yani o kadar laf atmaya niyetlendiğiniz şehir belki de ülkenin en vicdan sahibi şehirlerinden biridir. en azından içimizdeki pislikleri koruyup kollamıyoruz adaletin önüne çıkartıyoruz.

    halen evimizde aynanın köşesinde fotoğrafı vardır özgecan'ın. çünkü her ne olursa olsun mersinliler olarak o kızın başına gelenler bizim ayıbımız, hiç olmamalıydı ve bunu hatırlatmak için kendimize o resim orada duruyor. şimdi söyleyin başka hangi şehir böyle bir olaya bu kadar duyarlı davranmış medyanın takipçi olmasını sağlamış ve bu işin peşini bırakmamıştır?? şimdi söyleyin bana hadi!!

    her şehirde it kopuk var buna göre yorum yapacaksanız hiç bir şehiri beğenemezsiniz. bir şehrin temel karakterini o beş para etmez insanlar belirlemez. ayrıca şehrin güzelliğini öğrenmeniz için gezmeniz görmeniz insanlarıyla haşır neşir olmanız lazım ki masa başında klavye delikanlılığı yapan sizler bunu ne kadar yapıyorsunuz tahmin edebiliyorum. içinde yaşamadığınız, yaşasanızda gezip görmediğiniz şehirler hakkında atıp tutmayın lütfen.

    bu kadar alt kimliğe sahip bir şehir olup da bu kadar uyum içerisinde yaşayan başka yer yoktur bu ülkede. kimse kimseye karışmaz. mesela ramazanda su içtin diye kimse sizi dayak manyağı yapmaz. hristiyanlar da, müslümanlar da birbirine karşı özenlidir burada. arap, kürt ,türk, ermeni, rum herkes birbirine karşı naziktir. çıkıntılık yapanı, uyum sağlamayanı etnik köken gözetmeden dışlar bu şehrin insanları.

    kürtler mersini kendilerine de öyle pek çevirememiştir ücra köşe mahallelerde gördüğünüz olaylar mersinde günden olmuyor bile. suriyeliler başta bir değişim yaratmıştı ama uyum sağlayamayanların çoğu gitti geri kalanların da çoğu uyum sağlayabilenler artık suriyelilerle ilgili de pek sıkıntı kalmadı gördüğüm kadarıyla.

    şurada kötülemek için anılan insanlar bu şehrin binde biri bile değil ya, o yüzden bu şehri yaşamadan atıp tutmayın. türkiye'de 11-12 şehirde yaşadım belli sürelerde ve halen yemekleri olsun, insanı olsun, doğası, denizi olsun en sevdiğim yerdir mersin.
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap