154 entry daha
  • azınlıkta olan grupların karşılaştığı her problemi ırkına, dinine, kültürüne bağlayarak-geçerli olduğu durumlar hariç- kendi çaplarında mikro milliyetçilik yapmasından gerçekten tiksiniyorum. videoda bahsi geçen problemleri ortalama türk insanı yaşıyor ve bunlarla karşılaşıyor. ten renginizle alakası yok.

    çeşitli nedenlerle ülkeden ayrılıp yabancı bir ülkeye gelmişsin, önce o ülkeyi anlamaya ve analiz etmeye çalış değil mi? yok! buraya gelen yabancılar da bu ülkenin insanı gibi zır cahil. bir tanesi "burada insanların ingilizce konuşamadığını bilmiyordum" dedi mesela. bu adam ana dili gibi ingilizce konuşuyor, internetteki kaynakların çoğuna erişebilecek bir dili var yani. ama araştırma olmayınca aslı astarı olmayan böyle argümanlara inanabiliyorlar.

    birkaç tanesi hariç çoğunun türk toplumunu gerçekten anlamadığını, kaynaşamadığını ve türk insanlarıyla iletişim kurmadığını düşünüyorum. kendileri türkçe öğrenmeye tenezzül etmediği, türklerin de bir türlü ingilizce konuşma becerisi kazanamaması nedeniyle videodaki siyahilerin türk arkadaşları da olmadığına eminim. *çünkü olsaydı saçma sapan içi boş şablon, ezbere lafları sıralayıp türkiye'nin her yere sirayet eden gerçek problemlerini ten rengiyle açıklamaya çalışmazlardı.

    hadi diyelim videodaki siyahlar bu ülkeden kopuk, tanıyamadılar ondan bunları dediler. nispeten anlaşabilir bir durum ama dw türkçe'nin kolpa haberciliğine ne demeli? dw'nin videolarını fırsat buldukça takip ederdim bu gerçekten leş bir propaganda olmuş.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap