4 entry daha
  • serdivan'da uykudan uyandıran patlama. umarım can kaybı yoktur. bu entry kendini sürekli güncellemektedir.

    üst edit: şimdiye kadar gelen bilgilere göre 6 can kaybı, 1 kayıp, 126 yaralı olduğu söyleniyor. 121 kişi ise taburcu olmuş. kimyasal gaz uyarısı yapılmış. geçmiş olsun herkese ve kaybı olanların başı sağ olsun.

    kaynak:
    5 temmuz
    fahrettin koca tweeti
    habertürk

    ön edit:

    benim anlamadığım haber türk canlı yayınındaki muhabir, buranın avrupa standartlarında inşa edilmiş bir fabrika olduğunu vurgulayıp duruyor lakin gördüğümüz o döküntü binalar avrupa'nın hangi fabrikasında var ben bilmiyorum. ayrıca iş güvenliği, denetim konusunda da büyük sıkıntılar var muhtemelen. umarım en az can kaybıyla atlatılır ve bu tarz olaylar tekrarlanmaz.

    edit:

    hendek'te bulunan havai fişek fabrikasında gerçekleşmiştir. türkiye'nin muhtemelen en büyük havai fişek fabrikası da burası. içeride çalışanlar olduğu söylenmekte. olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edilmiş.

    twitter
    cnn

    edit: daha önce de benzer patlamalar 2009, 2011 ve 2014 yıllarında olmuş. hendek belediye başkanı, içeride 150 çalışan olduğu bilgisini verdi. sakarya valisi de benzer bir açıklama yaptı.

    --- spoiler ---
    sakarya valisi çetin oktay kaldırım da anadolu ajansı'na yaptığı açıklamada "fabrika etrafında tüm güvenlik tedbirleri alındı. havai fişek fabrikası olduğu ve patlamalar devam ettiği için şu anda olaya müdahale edemiyoruz. fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 insan var. bütün çevre güvenliğini aldık, vatandaşların yaklaşmasına müsaade etmiyoruz" dedi.
    --- spoiler ---

    ekrem yüce, vahim bir tablo olduğunu belirtip çevre illerden yardım çağrısında bulundu. üç bakan ise olay yerine gidiyor.

    --- spoiler ---
    ntv'ye konuşan sakarya belediye başkanı ekrem yüce, "vahim bir tablo var. uzun yıllar hizmet veren saygın bir sanayi kuruluşuydu. yaralılarımızı çıkarmaya çalışıyoruz. halen patlamalar devam ediyor. düzce ve kocaeli'den yardım istedik, bütün ekiplerden yardım istiyoruz" açıklamasında bulundu.
    --- spoiler ---

    kaynak: sputnik
567 entry daha
hesabın var mı? giriş yap