5 entry daha
  • 2 acidan bakilabilecek sinirlama; ilk olarak sinirlama kalkarsa abuk subuk yabancilar dolabilir takimlara. turk futbolcular ac ac gezmeye de baslayabilir. kendisinden daha kalitesiz adamlarin oynadigini goren turk futbolcu futbola kuser. takimlara turk futbolcular yukselemedikce de altyapilarin dusecegi durumu siz dusunun. siz daha sinirlama yokken dahi takimlara altyapidan yetismis oyuncu kuralini uygulatamiyorsunuz. kafa yapisini degistirmemis takimlar cok fazla sey istiyor. hepsi ajax, west ham falan ya.
    turk futbolculari hala avrupada orta sira takim bulup, oynayacak seviyede degil ve turk futbolcular diger balkan futbolculari gibi avrupanin 2. lig takimlarinda oynamaz. oynamasin da zaten.
    yani yabanci futbolcu sinirlamasinin kalkmasinin turk futboluna genel bakarsak faydasi olmaz.
    sorun sadece milli takim da degil, kisa vadede sinirlamanin kalkmasinin milli takima etkisi olmaz.

    turk futbolcularin ucuk rakamlar talep etmesine gelince, bunu kiracak olan kuluplerin kendisidir. iskarta yabancilara milyonlar akitan takimlar veya elinde futbolcu olan takimin ucuk bonservislerle bir tarafini kaldiran takimlar onune kendileri gecer bu durumun. atip tutan kulupler once kendisine bakmali.

    bir de yabanci sinirlamasina siddetle karsi cikan fenerbahce acisi var bu isin. aziz baskana izin verilse alcakmis super adamlar. e deivid alana kadar super bir adam alinsaydi? hala deivid takimda kalacak deniyor. sen elindeki yabanci haklarini oyle kullanirsin ki o zaman derim ha adam cidden cok yetenekli adamlar bulup getiriyor.

    fener bu dedigimi yapsa yine karsiyim sinirlamanin kalkmasina, ilk paragrafta bahsettigim seyler nedeniyle; genel olarak boyle bir zarari olmasi ihtimali varken iki-uc takimin ben cok super olacagim adli keyfi istegiyle is yapilmaz.
1489 entry daha
hesabın var mı? giriş yap