25 entry daha
  • film klişelerle dolu olup klişelerin ne kadar kötü işlenebileceğine dair örnek verilmiş gibiydi.

    --- spoiler ---
    suriye cephesi'nde bir yerde mahmut ingiliz askerlerinin arkasından dolaşıp pusuya düşürür ve birini öldürür. diğeri teslim olur. malum teslim olanı öldürmek bize yakışmaz. ingiliz askerine döner, "evine git!" der. ingiliz her nasılsa söyleneni anlar ve yürüyerek ingiltere'ye doğru gitmeye başlar (suriye cephesi'nden!)
    --- spoiler ---
    bir sonraki sahnenin birinde karargahını arayan mahmut ve arkadaşı çölde kaybolur. konuşa konuşa giderken birden 180 derece dönüp geldikleri yönün tam aksine gitmeye başlarlar. "nereye gittiğimizi bilmiyoruz". tamam çölde daire çizme klişesi anlatıyorsunuz daireyi biraz geniş tutun bari. tam gittiğin yönün aksine gidip kaybolmak nedir. utanmasalar kendi etraflarında dönüp nereye gidiyoruz diyeceklermiş. bekledim bir ara tepelerinde akbabalar dönsün sonra inip çatal bıçak girişsinler bunlara. öylesine abuk durum.
    --- spoiler ---
    mahmut filmde bir orada bir burada karakteriyle bana heroes'daki hiro nakamura'yı anımsattı. zamanı büküp kırıyordu.
    --- spoiler ---
    savaş sahneleri rezaletti. bir ara savaşan türkleri gördük, hemen sonrasında ölmüş yerlerde yatan insanlar vardı. bu aralıkta hiç düşman göremedik. sanki kendi kendilerine düşman işgalinden kurtuluş piyesi sergiliyorlar gibiydi.
    --- spoiler ---
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap