6 entry daha
  • bu hoca youtube'da izleyebileceğiniz en iyi hoca bence, hatta belki de karşınıza çıkabilecek, ösym sınavlarına yönelik anlatım yapan en iyi tarih hocası.

    herkes gibi ben de daha bilinirliği olan, daha "garanti" gördüğüm ramazan yetgin'i izlemeye çalıştım önce. herkes ondan çalışıyorsa bir bildikleri vardır dedim ama bana pek hitap etmedi. ama ramazan hoca dışındakileri dinlerken de "acaba yeterince detaylı anlatıyor mu, bir şeyler atlıyor muyum?" hissi oluşuyor insanda, böyle bir güvensizlik oluşuyor yani. o yüzden önyargıyla yaklaşmıştım aydın hoca'ya ama birkaç videosunu izledikten sonra zaten tüm o önyargı da kayboluyor. çok daha sade, çok daha özenli bir anlatımı, çok daha güncel bir içeriği var. aslında epey detaylı anlatıyor ama anlattığı hiçbir şey gereksiz detay gibi gelmiyor, tam dozunda yani. adam kendi reklamını yapmak için değil, konuları öğretebilmek için geçiyor ekran başına, konu anlatımlarında (olması gerektiği gibi) kendisi ikinci planda.

    diğer hocalar kadar çok bilinmediği için bir tereddüt oluşabiliyor dediğim gibi ama izlediğinizde hak vereceksiniz. video ders notunu da aldım, beğendim. hiçbir şeyi atlamadan gayet düzenli bir şekilde hazırlanmış. önemli yerler de vurgulanmış. sizin ekrandan takip edip eksik yerleri not almanızı gerektirecek bir durum olmuyor, her şey kelimesi kelimesine yazıyor. yani videoyu izlerken tamamen videoya odaklanıp, daha sonra da not olarak video ders notlarını kullanabilirsiniz gönül rahatlığıyla.

    soru bankasını almadım o kadar vaktim yok maalesef. ama denemeler için hazırladığı sorular güzel ve çözümler de açıklayıcı.

    üzgünüm bu hocayı geç keşfettiğim için. yazıp yazmama konusunda kararsızdım çünkü dediğim gibi henüz sınava girmedim. ama o kadar iyi bir hoca ki bir şeyler yazmadan da duramadım.

    sınav sonrası edit: biraz garip bir sınavdı malumunuz. ama genel kültür hakkında konuşmak gerekirse aydın yüce tarihin yanında güncel bilgiler'den de epey soru tutturmuş durumda. kimisi tarihi fulleyip güncel bilgileri tamamen boş bırakıyor ya, eğer bu hocadan çalışsalardı en az 2-3 soru da güncelden yaparlardı bence. yunus emre enstitüsü (ders notlarında vardı, çağdaş türk ve dünya tarihinde anlattı, fleming (zaten bilinen bir şey ama bu da müfredata dahilmiş bunu da anlattı), ve efsane kur'an okuyan kız tablosu bu üç soru mesela aydın hoca'yı dinleyenlerin yapabileceği genel kültür-güncel bilgiler sorularıydı. aslında baktığımda tarihte evet yanlışlarım var ama güncel beni kurtardı bu anlamda. aklınızda olsun çağdaş türk ve dünya tarihi dersini ihmal etmeyin, güncel'de de soru çıkabiliyor.

    sınav açıklandıktan sonra edit: en problemli olduğum tarih kısmındaki netlerimi yükseltmemde en büyük pay bu hocaya ait. yeniden sınava girecek olsam tüm kaynaklarımı bu hocadan alırdım o kadar söyleyeyim. yalnızca dipnot olarak şunu da yazmak istiyorum, bu hocayı keşfetmeden önce "tarihin pusulası" kitabından da konu çalışmıştım, onla bir temel atmıştım. bahsettiğim kitap da sistematik olarak çok güzel, sade ve akılda kalıcı. bunlardan önce de tarihte resmen 0'dım. aydın hoca'nın konu anlatımlı kitabı yok sadece ders notları var (aslında o da detaylı ama) kitap arıyorsanız da bahsettiğim kitabı öneriyorum. bu arada bu adamda en sevdiğim şey, her şeyden öte gerçekten iyi niyetli biri olduğu izlenimi vermesi. umarım hak ettiği başarıya kavuşur.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap