9 entry daha
  • şaşırılmaması gereken bir parça ve video klip efendim, neden şaşırdınız ki bu kadar? zaten bunun tohumları yaklaşık 50 yıldır daima ekiliyor ve hasadı yapanlar tam randıman sağlıyorlar ama, şu sıralar o kadar fazlalaştı ki, faşist tehlikeye sürekli dikkat çekenleri daha yakın zamana kadar aşağılayanlar, “hrant dink suikastı” ve “18 nisan 2007 malatya yayınevi baskını” sırasında da olanlara kulak tıkamış olacaklar ki, böyle şeyleri halen görmezden gelebiliyorlar. evet lan, sahiden de bunlar münferit olaylar, nedir ki yani. biri çıkmış youtube’da klip yapmış filan değil mi? yok hacım, öyle değil lan. bu “münferit” ve “birileri” kelimeleri de ne sağlam kelimelermiş dayı, kullan dur, hiç eskimez. tabii unuttum bir de “sözde” var…

    bunun yanında karadeniz eksenli olarak yürütülen nefret odaklı politikanın sonuçları “trabzon santa maria kilisesi papazinin öldürülmesi” ya da ne bileyim “trabzon da bildiri dağıtanlara linç girişimi” hadisesi de yine karadeniz eksenli “karakamu” soslu karanlık işler tezgahından çıkan işler. hani elbette “9 kasım 2005 şemdinli gerginliği” da bunlardan bağımsız değil. ayrıca, bu tip işlerin üzerine ikinci benzini döken “pkk eksenli militer ya da sivil hareketler” de işin tuzu biberi olmaktan öte, en önemli gerekçesini oluşturuyor. bunun yanında ‘devlet dersinde öldürülenler’ öldükleriyle kalıyor, misal: hrant dink.

    parçaya gelince, elle tutulacak bir tarafı yok ama, açıklanacak çok şey var. parça, “ozan arif and the totenkopf division” adlı kötü kötü söz yazarı grubun üyelerinin [ki, birisi de ismail türüt’tür] bilinçaltını dışavuruş şeklinden başkası değil. “rahip santoro cinayeti” ve “hrant din suikasti” adeta meşrulaştırılarak ve onanarak:

    “bırakın çan çalmayı, [rahip santoro]
    ermenici olmayı, [hrant dink]
    millet böyle dolmayı,
    yutmaz karadeniz’de”

    buyurmuşlar. tabii bu son derece korkunç ama, bunun ardından gelen dizeler çok daha korkunç:

    o gün öyle desinler, [ogün ş.] (*)
    bugün böyle desinler,
    fatihalar, yasinler, [yasin h.] (*)
    bitmez karadeniz’de.

    elbette ki ismail türüt’e sorulduğunda hepimizin kardeş olduğundan dem vuracak, bu ülkenin birlik olduğundan, hiçbir şekilde öldürmeyi tasvip etmediğinden dem vuracak ve yukarıdaki satırda telmih ettiği isimleri inkar ederek “ben onu kastetmedim, böyle bir şey mümkün mü” diyecektir. e tabii desin kendisini tutmuyoruz.

    ve son perde:

    anladık var öcünüz,
    belli kuyruk acınız,
    kargaşaya gücünüz,
    yetmez karadeniz’de.

    yani, “hrant dink suikastı” evet oldu, “rahip santoro” da öldürüldü ve bu açıdan çıkıp “hepimiz ermeniyiz” demeniz, sizin aleyhinizedir. biz istediğimizi yaparız ama sizin hiçbir şeye gücünüz yetmez demek istenmiş. valla böyle dememişse de ben başka türlü bilemedim.

    ayrıca, (bkz: the 14 characteristics of fascism)

    ayrıca, biraz hafıza tazeleme:

    (bkz: hrant dink/#10508364)
    (bkz: altı-yedi eylül olayları/#8168799)
    (bkz: türk islam sentezi/#10421777)
    (bkz: türklerin ırsi olarak sosyalist olamamaları/#11139213)

    _______

    (*) “götümüze girebilir” deyu kısa tuttum oradaki isimleri.
94 entry daha
hesabın var mı? giriş yap