7 entry daha
  • beş fazlı bir fonksiyonun nihai istikameti; büyüme.

    gsyih ve bir dolu diğer gösterge ile takip edilebilecek olan, bunun yanında her bir fazın kendi içerisinde genel bir konjonktüre sahip olduğu iktisadi gelişim.

    birinci basamak barter ekonomisidir. ticaretin kolaylaştırılması adına herhangi bir ara birim kullanılmamaktadır (bkz: para).

    ikinci basamak kalkınma öncesi hamledir. biraz zorlarsak ön kapitalist evre de diyebiliriz. artan ticaret ve gelir ile birlikte tasarruflar altyapı başta olmak üzere bazı birimlere yatırım olarak dönmeye başlar.

    üçüncü basamak kalkında süreci. kapitalist evre. ikinci basamakta kazanılandan daha çok gelir, tasarruf ve nihayetinde yatırım; sağlık, eğitim ve teknoloji üzerine. verimliliğin korunması ve arttırılması bu basamakta çok önem kazanır.

    dördüncü basamak gelişmiş stabil ekonomi evresidir. stabilite genel slogan olabilir. japonya'nın bu klasmanda yer aldığını iddia etmek için gecikmiş olsak da örneği güney doğu asya ülke ekonomilerinden bir kısmını bu sınıfa almak mümkün olsa gerek.

    beşinci ve son basamak ise servis ekonomisi evresidir. tüketim ağırlıklı, yüksek teknoloji ve verimlilik ve alt yapıya sahip olmuş, gigantik ölçeklerde artık tamamen soyut kavramlarda ilerlenen bir basamak bile diyebiliriz. sanırım abd. falan filan.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap