1 entry daha
  • en büyük müsebbibi alkol olan diyabet rahatsızlığı.

    son 1 yıl içinde 4 kere girdiğim durumdur.

    aslında düşünüldüğünden/zannedildiğinden de iğrenç bir diyabet durumudur. örnek olarak anlatmak gerekirse; dört komada da (ki komamsı da denilebilir, çünkü tam bir koma olmaz her zaman) gece yatmadan önceki iğnemi ve ondan bir önceki akşam iğnemi vurmamıştım (günde 4 kere iğne vuruduruyorlar lan, kahrolsun diyabet faşizmi). ve yüklü miktarda alkol almıştım. gece 3-4 gibi sızdım ve ertesi gün dört komada da saat öğleyin 12den akşam 8e kadar yeşil yeşil safra kustum (tiksinmeyin lan, şaşırmanız gerekir, safra dediğin toplasan bir kaşık kadar bir şeydir. insan bir torba safra mı kusar). (hayvansın)

    sürekli bayılmalar da cabası. (ki çok acı verici durumlardır. hem kusarsın, hem bayılırsın. lan kusmuğumda boğularak ölmeden önce niye rockstar olamadım diye hayıflanırsın). iki üç kere kendine iğne vurursun ve hiç bir şey yemeden etki etmesini beklersin ama hiç biri fayda etmez, yine kusar ve bayılırsın. ki diyabetliler bilir herhangi bir iğneden sonra yemek yememek demek hipoglisemiye girmek demektir. ama nerdee (hemi de 3 kere). keşke girsem diye düşünür, yine safra kusar yine bayılırsın. o kadar pis bir acı verir ki, dizlerinin üstünde elvis presley'in öldüğü andaki gibi can çekişirken "lan keşke tanrı olsaydı da dua falan etseydim" diye düşünürsün. tam tanrının var olabileceğine inanacakken yine bayılırsın allahtan -ki bu sayede bu yanlış varsayımdan kılpayı kurtulursun.

    akşam 8 gibi kendine gelirsin. canın deli gibi sıvı çeker. 2 litre su, 3 litre meyve suyu, 1.5 litre şu yeni çıkan 1.5 litrelik coca cola light lardan içersin. sonra bir şeyler yiyebildiğini farkedersin. kendine gelirsin yavaş yavaş.

    bundan sonra doğru düzgün yaşamaya, diyetine dikkat edeceğine, araöğünlerini kaçırmayacağına, iğnelerini tam vaktinde vuracağına ve asla ama asla alkol almayacağına yemin edersin (dine de mi dönsem lan). ama ilk bozduğun yemin alkol yemini olur. (tamam lan, çok seviyorum, ama alkolik değilim).

    yani kısaca pis bir durumdur ketoasidoz. yalnız yaşadığın için doktora da gidemezsin.

    2 vakte kadar tekrar girerim eminim. ama ne zaman ölürüm bilinmez.

    (bkz: diyabet)
    (bkz: beni öldürmeyen hastalık beni güçlendirir)
    (bkz: sopayı uzatsana şuradan)
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap