452 entry daha
  • birleşik krallık'ın sinir bozucu garantilerini avantaja çevirmenin mümkün olduğu oyun. mesela japonya'nın güçlenmesini istemiyorsanız uzaktaki önemli ülkelere(polonya %10 veriyor) savaş sebebi araştırmaya başlayarak tansiyonu yükselttikten sonra çin'e de justify atarak uk tarafından garantilenmesini sağlayabilirsiniz böylece japonya epey hırpalanır.
    buna gerek kalmadan sovyetler birliğiyle oynarken çin hukumdariyla ilgili eventte idamı seçerek de aynı senaryoyu tetikleyebilirsiniz. bu hep çalışıyor mu bilmiyorum gerçi ama 2 oyunumda da astım piçi ve ikisinde de çin mao'ya savaş ilan edip japonya saldırınca allies'a katıldı ve japonya anakaradan atıldı.

    aynı şekilde faşist bir ülke olarak oynuyorsanız sovyetler'i hırpalatmak için 1940'lara doğru finlandiya'ya justify atıp aynı şekilde garantilettirebilirsiniz. baltık ülkelerinde de muhtemelen işe yarar zira bağımsızlıklarını garantileyen bir ülke varsa justify sırasında gelen teslim olma eventini kabul etmemeleri gerekiyor ama hiç denemedim açıkçası.

    gene garantiler hakkında başka bir trick daha vereyim. halihazırda bir justify yapıyorsanız diğeri daha uzun sürüyor bildiğiniz üzere, bunu da avantaja çevirmek mümkün. mesela sovyetlerle oyun başında hem polonya hem de türkiye'yi almak mümkün değil çünkü birini kapitule edince oburu kesin garanti alıyor ancak önce türkiye sonra polonya üzerinde justify başlatıp sonra türkiye'yi iptal edip tekrar başlatırsanız hemen hemen aynı zamanda tamamlanır ve uk'yle uğraşmadan ikisini de yutarsınız. romanya da promosyon olarak geliyor zaten.

    la resistance ile birlikte italya için klasik taktik işe yaramaz hale gelmiş ama türkiye üzerinden yurunebilir zannediyorum.

    almanya ile oynarken oyun başında rheinland'ı yapmayıp direkt hollanda'ya justifylayarak east indies'i alırsanız hem savaştan dolayı rheinland focusu geçilmiş olur ve 70 gün kazanırsınız hem de rubber sıkıntısı çekmesiniz.

    ai savaşa cagrilmayan kuklalara dalasmadigindan deniz aşırı kuklalarınızı işe yaramayacaklarsa ve risk altındalarsa çağırmayın.

    almanya veya sovyetler birliği gibi bir ülkeye saldıracaksanız önce factionlarına katılmayı deneyin, ortak bir düşman varsa veya ilişkiler iyiyse genelde kabul edilir. sonra bekleyin birliklerini sınırdan çeksinler ve factiondan çıkıp daha önceden arastirdiginiz cb ile savaş ilan edin. özellikle türkiye oynarken kafkas dağları sıkıntı oluyor, komunist olup barbarossa harekatı sırasında komitern'e katılıp sınırlar temizlenince dalarak bu sorunu halledebilirsiniz mesela. zaten ideoloji değiştirmek çocuk oyuncağı olduğundan standart focustaki militarism odağı dışında fasizm ve komunizmin pek de farkı yok.

    bunlar gibi bilumum exploit, shadow puppet, order 66 gibi pustluklar icin tek adres taureor
247 entry daha
hesabın var mı? giriş yap