1993 entry daha
  • ızmir bayraklı, bornova civarında yıkılan benim bildiğim 4 bina var. birisi emrah apt. deprem biter bitmez kendi binamdan çıkıp, etraf ne durumda diye bakınırken gördüm enkazı. hemen geldim. benle beraber iki üç kişi daha vardı sağlıkçı . onlar da yan apartmanlardan. acil ekipleri gelene kadar kendi imkanlarımizla, enkazdan çıkarılan insanlara yardımcı olduk. bazılarına ilk müdahaleyi yaptık. müdehale edecek malzememiz bile yoktu. yakın hastanelerden ekipman istedik. polis arkadaşlar yüruyerek getirdiler bize. zira trafik kilitlendiginden 112 ve itfaiye ekipleri hemen gelemediler. bir şekilde yetişen ekiplerle organize olup,kendi çapımızda bir saglik masası ve ekibi kurduk. sonra diğer ekipler de yavas yavas toplandı. enkazdan canlı ve maalesef cansız bedenler çıktı. olaydan 4- 5 saat sonra arama kurtarma, daha organize olunca umke ci arkadaşlata görevi devrettik. bizler yine buradayız. bu enkazda yaklasık 20- 25 kişi oldugu tahmin ediliyor. şu an arama kurtarma çalışmaları son hız devam ediyor. antalya, muğla ve çevre illerden de ekipler var. dileğim kalan canların, her şeye rağmen sağlıkla çıkması. hepimize geçmiş olsun.
    imla hataları icin kusura bakma sözlük. burası çok karışık ve şarjım az.
    edit: saat 03:57 ve maalesef son 4 saattir emrah apt.da ulaşılabilen ya da enkazdan çıkarılabilen kimse yok. çalışmalar devam ediyor.
    edit 2: saat 06:00 itibariyle bir vatandaşımızın cansız bedeni çıkarıldı apartmandan. çok üzgünüm.
    edit 3: geceden beri çöken apartmandan sağ çıkarılabilen olmadı. burası artık emrah apt. değil, 6 nolu enkaz.
    edit 4: bir mucize gerçek oldu. bu kum, taş, moloz yığının altından 58 saat sonra bir kişi canlı çıkarıldı.
    ben nöbette olduğumdan linki paylaşıyorum.
    6 nolu enkazdaki mucize
    edit 5: emrah apt. nda başkaca bir cana ulaşılamadı. arama kurtarma çalışmaları sonlandı. moloz kaldırma çalışmaları başlamıştı, bitmek üzere.
    fakat şu anda, 90. saatte, yakınlarımızdaki bir diğer enkaz olan rızabey apt. da, bir canlıya ulaşıldı ve ekipler çıkarmak için uğraşıyor. 3 aylık bir bebek olduğu konuşuluyor. umarım bu mucizeyi yaşayalım, yeniden umutlanalım.
    edit 6: kurtarılan minik mucizemiz, 4 yaşındaki ayla gezgin. hoş geldin, umudumuzu tazeledin güzel bebek.
    91.saat mucizesi ayla bebek
1451 entry daha
hesabın var mı? giriş yap