• 2021 bütçe teklifi ile ortaya çıkandır. bu bütçe hz. muhammed'de olsa tüm dünya müslüman olmuştu. din savaşlarına, haçlı seferlerine falan gerek kalmazdı...

    aynı bütçe teklifine göre tüm yüksek öğrenim kurumlarının 2021 yılı için alacağı bütçe 45.395.788.000 tl. tüm üniversitelerimiz sadece 3.5 tane diyanet kadar bütçe alabiliyor. diyanet'in bütçeden astronomik açıklar verme huyu da hesaba katılırsa bu oran düşecektir.

    yine teklifte 2022 yılı için öngörülen diyanet bütçesi 13.92 milyar tl, 2023 yılı için ise 14.8 milyar tl olarak belirtilmiş.

    pandemi sürecini yüzlerine gözlerine bulaştırdılar en azından cenaze ölenlerin selasını okumak için imamların istediği parayı da bu bütçeden versinler. sela okumaktan zengin oldu adamlar...

    2021 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu

    bu para, müslüman, hristiyan, yahudi, ateist, deist demeksizin tüm vatandaşların cebinden çıkıyor. karşılığında imamların maaşı, kilise, cami, sinagog, cem evi gibi ibadethanelerin elektrik, su vs. paralar ödeniyor.

    türkiye cumhuriyeti laiktir ve bu tip ödemelerin vatandaşın vergilerinden ödenmesi yanlıştır. her cami, kilise, sinagog, cem evi kendi cemaatinden toplanan bağışlar ile işletilmelidir. devlet kendi arazisinde bulunan ve yaptırdığı camiler için kira almalıdır. yeterli bütçeyi toplayamayan ibadethaneler kapatılmalıdır.

    sadece tarihi eser niteliğinde olan, turizm için önemi bulunan ibadethanelerin masrafı diyanet işleri bütçesinden karşılanmalı bu yapılardan elde edilen gelir de bu bütçenin içerisinde bulunmalıdır.

    diyanet işlerinin görevi diğer ibadethanelerin açılacak dernekler aracılığı ile topladıkları parayı denetlemek, usulüne uygun kullanıldığını kontrol etmek, bu ibadethanelerde radikalizm ve aşırıcılık çalışmalarının olmamasını sağlamak/denetlemek olmalıdır.

    edit: (bkz: 2021-2023 yıllarında halka yüklenecek ötv miktarı)
110 entry daha
hesabın var mı? giriş yap