16 entry daha
  • işçi partisi'ni olması gereken piyasa karşıtı ve dezavantajlı sınıfları önceleyen halinden çıkarıp muhafazakarların yandan yemişi kıytırık bir popülizm soslu merkez/kitle partisi haline getiren tony blair'in yolundan gidiyor şu ana kadar. bu şekilde kısa vadede boris johnson'ı devirebilir, özellikle liberallerden ciddi oy çalabilir ve partisini iktidara da getirebilir ama uzun vadede tıpkı blair gibi çok küfür yer. birleşik krallık'ta çok köklü ekonomik problemler var ve bunların çözümü için radikal adımlar gerekiyor.

    bıktım şunların third way zırvalarından. solun s'sinin olmadığı amerika'da bile demokratlar obama sonrasında solun gücünü keşfettiler ama bunlar 100 yıllık sol partide hala sağ politikalarda keramet arıyorlar.

    2017'de corbyn çok çarpıcı bir rüzgar yaratmıştı halbuki. oylardaki o sıçrama aslında açıkça göstermişti corbyn'in programının çok popüler olduğunu ve rağbet gördüğünü ama brexit kasırgası corbyn'in rüzgarını boğdu maalesef. boğmasa neler olurdu bilmiyorum ama starmer ilk fırsatta corbyn'i partiden dışlayarak rengini belli etti, belli ki kendisi de nhs'i ona buna peşkeş çeken johnson abisi gibi tekellere şirin görünecek. işe de yahudi sermayesini memnun edebilmek için corbyn ve diğer filistin yanlılarını antisemitizm suçlamasıyla partiden dışlayarak başladı.

    tabii yav, corbyn yahudi düşmanıdır ve israil de dünyanın en barışçı devletidir.

    sana puanım 0 kanka.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap