• şu kafa dergisinin yaptığı celal şengör röportajında dikkatimi çeken ayrıntı. atatürk resmen açık emir vermiş. eğitim-öğretim kalitesini düşüren öğrencileri atın demiş. celal şengör de üniversitede en vasat öğrenciyi bile geçirmek zorunda kaldıklarını ve bunun üniversite eğitimini yok ettiğini söylüyor.

    sadece üniversite eğitimi değil. ilkokuldan liseye kadar var bu sorun. ders ve okul ile alakası olmayan tembel, haylaz, dersi sabote eden ne kadar talebe varsa yıllar yılı okullara doldurup zorla sınıf geçirttiler. sonuçta tembel ve haylaz talebeler, tüm sınıfı, okulu falan kendilerine benzettiler. kopya çekmek, zorbalık yapmak, öğretmene saygısızlık, dersi sabote etmek, kız öğrencileri sözlü veya fiziksel olarak taciz etmek falan. liste böyle uzar gider.

    günün sonunda zeki ve istikbal vaat eden çocuklar da kendilerine benzedi. hem zekaları köreldi hem ahlakları bozuldu. vasatta eşitlik sağlanmış oldu. hediye olarak da çarpım tablosunu bilmeyen lise ve hatta üniversite mezunu nesiller oldu.

    tık
113 entry daha
hesabın var mı? giriş yap