24 entry daha
  • türk siyasetinde genellikle islam'ın hakimiyetini isteyenleri aşağılamak amacıyla kullanılan anlamsız bir ifadedir.

    - birincisi, islam belirli bir zaman dilimi için gönderilmiş bir din değildir. islam'ın hükümleri kıyamete kadar geçerlidir, dolayısıyla islam asla eskimez, geride kalmaz.

    - ikincisi, tarih zaman içinde kötüden iyiye doğru giden lineer bir çizgi değildir. dolayısıyla, geçmişte kullanılmış olan sistemler ve inanılan değerler otomatikman kötü, şimdikiler ise otomatikman iyi değildir. batı dünyasının yükselişi, son 4-5 yüzyılda 2000 yıldan fazla bir süre önce antik yunan'da ortaya çıkmış olan fikir ve sistemlere geri dönülmesiyle mümkün olmuştur. yani, gerektiğinde bugünün değerleri sorgulanmalı ve geçmişte yapılan doğru işlerden örnek alınmalıdır.

    öte yandan, bu mantıkla geçmişte var olan fakat şu an ortadan kalkmış olan her sistem ve fikir gericilik addedilebilir: sosyalist blok 1991'de çökmüştür, o halde sosyalizm gericiliktir.

    tarihte ileri ve geri diye bir şey yoktur, doğru ve yanlış vardır. tarihin her döneminde doğrular ve yanlışlar olmuştur, önemli olan doğruyu görmek ve uygulamaktır.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap