• yeni furya.

    bu ülkede herhangi bir mağduriyet popüler olduğunda diğer tüm mağduriyetler unutuluyor bir anda.

    engelli insanlara protez desteği?

    kanser veya diğer ciddi hastalıklarla boğuşan maddi durumu yetersiz olduğu için tedaviyi karşılayamayan insanlara, çocuklara destek?

    otizmlilere destek?

    işitme, görme engellilere destek?

    yahu aç çocuklara, ailesiz çocuklara destek?

    yok. şu an gündemimiz sma . çünkü popüler olan bu. furya bu.

    ben ödediğim verginin, tek bir çocuğun tedavisi gibi sadece dramatik ve popüler olduğu için sma tedavisinde kullanılmasını kabul etmiyorum.

    tek bir sma hastası tedavi olacak diye 15 milyon tl'nin ödenmesini hiçbir sağlık politikası yaklaşımıyla, hiçbir rasyonel izah ile açıklayamazsınız.

    tek bir çocuğun tedavisinde kullanılacak ve kesin sonuç getirip getirmeyeceği garantisi olmayan bir tedavi için 15 milyon tl bütçenin ayrılması bu ülkenin gerçeklerine, toplum gerçekliğine aykırı.

    tek bir sma hastası yerine on binlerce hasta veya engelli çocuğun tedavi ve bakım masrafları karşılanabilir. neden aynı hassasiyeti özellikle son günlerde diğer mağduriyetler için göstermiyor musunuz?

    çünkü vicdanınızın hareket etmesi için bile bir sürüye ihtiyaç duyuyorsunuz.

    tek kalemde milyarlarca vergi borcu silinen yandaş şirketler yerine bu bütçe sağlık sistemine aktarılabilir pek tabii.

    fakat bu bütçedeki önceliğin, sadece daha dramatik diye ve koyun sürüsü böyle istedi diye sma hastalarına değil tüm hastalar ve yardıma muhtaç çocuklar ile doğru bir politika ile paylaşılması gerekliliğine inanıyorum.

    edit : sma hastası ailelerin çabasının kesinlikle kutsal olduğunu düşünüyorum. buradaki sıkıntı hastalığa karşı verilen savaş, mücadele veya talep değil. elbette bu zordaki insanlar tüm gayretleriyle hayattaki en değerlilerinin, çocuklarının yaşamı için elinden geleni yapacaklar. senin de benim de başımıza gelse aynı refleks ile yardım talep edeceğiz. fakat konumuz sma ile mücadele eden aileler değil. konumuz mağduriyet karşısındaki rasyonel davranış. çaresiz aileden mantık veya rasyonellik bekleyemezsin. fakat devlet politikası, yardıma muhtaç hastalara ve çocuklara karşı uygulanacak eşitlikçi politika, gündelik vicdan yaklaşımıyla şekillendirilemez.
1072 entry daha
hesabın var mı? giriş yap