25 entry daha
  • bu kuyruklu yıldızı görememiş olmaktan dolayı hep üzüntü duyarım. dünyayı ziyaret ettiği vakitler küçük olduğumdan ve kimse de "gel bak hayatında görebileceğin en süpersonik gökyüzü olaylarından biri gerçekleşiyor" demediği için 18 ay boyunca tepemizde salına salına gezinen bu kuyruklu yıldızı göremedim.
    aslında ne kadar önemli ve göz kamaştırıcı bir ziyaretçi olduğunu öğrendiğimde ise aradan çok zaman geçmişti. işin ilginci etrafımda kime sorduysam kimsenin böyle bir şeyden haberi dahi yoktu.
    bir insan hayatında görülebilecek en görkemli astronomik olayların başında hale-bopp'un geçişi var belki de (betelgeuse patlarsa o başka tabi).
    zaman zaman göremediğim için hayıflandığım ve internetten çekilmiş fotoğraflarına baktığım zamanlardan sonra neowise çıkagelince kendimi çok şanslı hissetmiştim, her gün gidip gözden kaybolana kadar dürbünle izleyip hale-bopp'u görememiş olmanın acısını çıkarttım resmen. bu sefer çok değerli bir an olduğunu biliyordum çünkü.
    ne kadar güzel göründüğüne dair kendi izlenimlerimi aktaramadığımdan dolayı sağdan soldan bulduğum fotoğrafları bırakıyorum.

    12345678910111213
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap