226 entry daha
  • okuyunca bazı şeyler yerine oturdu. dinleyin millet, aynı durum başıma geldi.

    geçenlerde hepsiburada üzerinden bir kahve makinası aldım. gayet güzel, kullanıyorum.

    aradan birkaç hafta geçtikten sonra telefona hepsiburada’dan “iade talebiniz alındı” diye bir mesaj geldi. halbuki benim öyle bir talebim yoktu. kahve makinamla mutluyum. birkaç kere call center’ı arayıp talep malep oluşturmadığımı söylememe rağmen ya hep oyaladılar ya da anlaşıldı tamam dediler. derken birkaç gün sonra “iade talebiniz oluşturuldu” diye mesaj geldi. ama bu sırada hep arıyorum, düşürebildiğim her seferinde de oyalanıyorum.

    derken sanal kartıma kahve makinası bedeli kadar para iadesi yaptılar. bunu da satıcı bir firma için aylık ve yıllık hesapların kapatılmış olduğu, ilave siparişlerin ya da giderlerin çok önemsenmediği yılbaşı akşamı yaptılar.

    ben daha da hırslandım ve parayı geri vermenin peşine düştüm. eft yapayım vb diyorum, ulaşabilirsem yok biraz bekleyin vb diyorlar.

    sonra bir hafta kadar geçti, ablanın biri telefon ile ulaştı ve sistemde bir hata olduğunu, bana kahve makinası yerine yanlış bir ürün (atıyorum oyuncak) yollanmış gibi göründüğünü, bu yüzden iade talebi oluşturulduğunu belirtti.

    hatayı düzeltmenin tek bir yolu olduğunu, o da aynı üründen bir tane daha sipariş etmem gerektiğini de söyledi. (bu defa farklı bir satıcı ismini özellikle vurgulayarak) ben de dedikleri gibi yaptım. yani maddi olarak nötr çıktım.

    ancak uyarıma rağmen rızam dışı iade talebi oluşturmaları ve bana yolladıkları parayı eft vb ile iade etmemi kabul etmemeleri, ikinci defa aynı üründen almamı istemeleri ve bunu özellikle farklı bir satıcıdan yapmamı istemeleri beni şüpheye düşürdü. acaba ilk satıcıya ne dediler şimdi çok merak ettim. ilk fırsatta satıcıya ulaşıp öğreneceğim. eğer hepsiburada başkasını kazıklamak için beni kullandıysa da bunun bir bedeli olacak.

    edit: satıcı firmaya bir mail yazıp durumu sordum ancak bir yanıt vermediler.
111 entry daha
hesabın var mı? giriş yap