39 entry daha
  • gönlün kısıtlanması sonrasında varılan noktada yapılan bir nevi mecburi seçimdir. eşsel tercihi kaydırmaktır. "pek bir sevgi yok içimde ama bunun menkulu; gayrimenkulu var, hem sevişirken de belki severim" mantığıdır bu. akıp duran ırmağa yoğurt mayalamak gibidir, göle bile degil! ondan sonra bekler durursun ki o maya tutsun; huzur gelsin; kelebek ortamı oluşsun diye!

    büyük mantıksızlıktır, tam bir duygu yoksunlugu ifadesidir. nihayetinde çıkar evliliğidir. böylesine sığ, böylesine yüzeysel bir düşünce olur mu? hani nerede aşk? ya papatyalar, akasyalar, hani nerede yaz akşamları? nerede billur sesli sevgili, ceylan yürüyüşlü edalı yar? hani nerede samsun asfaltındaki otomobiller? bir bakışıyla gönlümüzü yareler içinden çekip çıkaran; yürüyüşünden eda akan; gamzesinde deva bulunan sevgililer? nerede o güzel yüzlüler? ya nefis gülüşlü karagözlüler?

    mantık evliliği, yüreği aya benzeyen; maneviyata ve duygulara önem verenlerin değil, yüregi euro'ya benzeyen; maddiyata ve çıkarlara önem verenlerin tercihidir. bu tür bir evlilik yoğun duygudan elbet yoksundur. artık kendisini hep bekleyen trenleri kaçıran insanların tercihidir. onların bizler gibi tek bir hayatı yoktur çünkü, reenkarnasyon sayesinde 4-5 defa gelip gittiklerinden, hayatı bol buldun, savur gitsin hesabı harcar dururlar yaşamlarını. halbuki tüm geceleri anlamlandıran ve hep yanında olmak istenen sevgili ile hayatı herdem paylaşmak pek bir kıymetlidir. seven gönüllerin tercihi böyledir. tüm mevsimleri koklamak; tüm çiçekleri duyumsamak, denizlere çıkan sokaklarda neşeyle durup konuşmaktır aşk dediğin. aşık olmak; hem derinliktir, hem de serinlik, ki doyasıya yaşamaktır. öpmektir, koklamaktır, hissetmektir, dokunmaktır, tutmaktır. sevmek, hem de çok sevmektir. bir ömür boyu ardından koştuğumuz zamandır.

    bu türden bir evlilik, mantığa hizmet edenlerin uğraşıdır, duyguya değil.
    denizini arayan nehrin; mevsimine bakınan badem ağacının; suya özlem duyan toprağın; gülen ayvanın; sevgiyle bakan narın; zamana tutsak olmadan yaşayan buğulu yüreğin tercihi değildir. iyi ki de öyledir.
357 entry daha
hesabın var mı? giriş yap