9 entry daha
  • yerel yonetimleri kazanarak biraz palazlanan chp'nin basina yine kendi iscileri tarafindan orulecek coraptir.

    ben bu filmi daha once gordum. 1989 yilinda o zamanki shp buyuk bir sicrama yapmisti. istanbul, ankara, izmir hatta kayseri belediye baskanliklarini kazanmisti sosyal demokratlar. sonra ne mi oldu? istanbul'da belediye iscileri maasi begenmeyip grev yaptilar. copler toplanmadi. akp'nin yillardir dilinden dusurmedigi "istanbul'u cop goturuyordu" mevzusu buradan geliyor. baskan nurettin sozen de "iscilerin hakkidir grev yapmak, ehiehi" demisti ve istanbul'un icine etmisti.

    1994 yilindaki yerel secimlerde tayyip erdogan burun farkiyla ve diger partilerin beceriksizligiyle secimi kazandi. ilk icraati da grev yapan iscileri kapi onune koyup, taseron sirketle anlasip copleri kaldirtti, isleri taseronlara yaptirdi. sonrasi malum, istanbullular onu gayet basarili buldu.

    chp'li belediyelerin maas sovlari kendi ayaklarina sikmak demektir. hizmet icin para bulamayinca ben gorecegim o belediyeleri. sonra bir dahaki secimde butun kazandiklari belediyeleri akp'ye hediye edecekler, benden soylemesi. 30 yilda hala akillanmamis bizim avanak sosyal demokratlar.
288 entry daha
hesabın var mı? giriş yap