• şimdi kadıköy belediye başkanının attığı tweet'le öğrendiğim işçiler. 5000 lira da ikramiye falan hariç maaşmış.
    https://twitter.com/…tatus/1361630954981318656?s=09

    yeni başlayan avukatın, mühendisin 3000-3500 lira aldığı yerde (ikramiye vs hariç) 5000 lira maaşı beğenmeyip grev yapmak en hafif tabiriyle terbiyesizliktir.

    atın işten bunları.. ihtiyacı olanlar yerleşsin.

    edit:"tl'yi" diye yazınca 50 karakter sınırına takılıyordu.

    edit 2: 9000 lira istendiği iddia ediliyormuş. bunlar doğruysa, gerçekten verin tazminatını atın işten. tazminat için de kampanya yapın, sırf o durumlarını görmek için bile bizler kampanyaya destek oluruz.

    edit 3: 9000 lira istendiği söylenen tweet silinmiş. bu, o tweet'in görseli.

    edit 4: başkan, ikramiye ve sosyal yardım hariç 5275 liraya imza atmış.
    https://twitter.com/…tatus/1362347045537935360?s=19
  • genel-iş sendikasının yaptığı açıklama budur.

    kadıköy belediyesinde çalışıp grevde olan bir işçi olarak bir şeyler söylemek istediğim başlık.

    açıklama editi:

    yazılanlardan sonra bazı kafa karışıklıklarını gidermek doğru olacaktır diye düşünüyorum.

    öncelikle bahsi geçen işçi kavramı khk ile kadro adı altında bir saçmalığa geçirilen arkadaşlarımızı kapsıyor. bu işçilerin arasında dışarıda çöp toplayan arkadaşlarda var mühendis vb. arkadaşlarda. hep birlikte hakkımızı savunmaya çalışıyoruz.

    bir arkadaş ön seçimin kokusu alında bir şeyler koparılmaya çalışıyor yazmış. khk ile geçirilen bizim gibiler için toplu iş sözleşmesinin süresi geçen sene içinde doldu. bundan önce khk üzerine toplu iş sözleşmesi yapılamıyordu. zamanlama tamamen bundan kaynaklıdır.

    bahsedilen rakamlara gelirsek ortada bir taban kavramı ve %lik zam kavramı var. taban aslında diğer belediyelerinde açıkladığı bizde en düşük ücret şu kadar açıklamalarına denk geliyor.

    pazartesi akşamı greve çıkılmadan yapılan en son teklifte taban 3200 lira gibi bir rakam ve %9 zam idi. taban fiyatlarında ufak tefek hatalar yapıyor olabilirim hatırladığım bilgiyi yazmaya çalışıyorum.

    greve çıkıldıktan sonra yapılan teklif tabanı biraz arttırıp %lik zammın 7 ye düşürülmesi oldu.

    bahsi geçen %38 rakamı bizim tahmin ettiğimiz kadarı ile geçen senenin asgari ücreti olan 2300 veya bir önceki senenin asgari ücreti üzerinden yapılan bir hesaplamadır.

    yine bahsi geçen 4900 küsür rakamına yapılan tekliflere bakarak biz ulaşamadık. yani içerisinde agi+yol+yemek+yakacak vb bir sürü şey ekleyerek ortaya çıkartılmış rakamlar olabilir ama dediğim gibi ben yaptığım hiçbir hesap ile o rakamlara ulaşamadım.

    biraz uzun oldu yazım ama elimden geldiğince bir şeyleri doğru açıklamaya çalıştım.

    açıklama editi bitişi:

    sonuç olarak yapılan açıklamalar tam bir talihsizlik.
  • --- spoiler ---
    yaklaşık 1 saat önce ,kadıköy belediyesi bir temizlik işlerinde görevli bir personeli muayene ettim. eylem yapacaklarını söyledi..maaş nedir? ve ne kadar istiyorsunuz? dedim. yaklaşık ek ödemeler ile 5000 tl civarında aldıklarını ve 9000 tl istediklerini söyledi.
    --- spoiler ---
    kaynak
  • (bkz: amlarına koyayım onların çok ayıp ediyorlar) "5000 para mı lan? it!" dememişlerdir umarım...
  • beş bin lirayı beğenmemek ne demek ya kadıköy de böyle bir lüks var ve kabul edilmiyor ilginç.

    tanım:asgari ücret
  • uzaya roket yolalyan işçilerdir.
    servis,ikramiye,yan haklar... ile kral gibi yaşıyorlar.
    kadıköy belediyesinin önünden trafiği kilitleyecek kadar servis kalkıyor.
    taa anasının amına kadar gidiyor.
    öğretmen misin avukat mısın doktor musun mühendis misin de 5bini beğenmiyorsun.
    hepsini yollayın bu şımarıkların.
  • bu maaşların üzerine genelde saat, gün mesaileri ve ikramiye olarak da ilaveler alan işçilerdir. şu bu kurul üyesi olup maaş alanlar kadar bu kişilerin istihdamında da sıkıntı vardır. liyakat değil partizanlıkla işe alınırlar. kadrolar şişkindir. kadıköy ve chp belediyeleri değil tüm parti belediyelerinde durum aynıdır. bir tane fakir çocuğu, ihtiyaç sahibi buralara giremez. kpss diye bir sınavdan haberleri yoktur. referanssız kapıdan geçemezsiniz. zaten belediye mi yoksa parti ve seçim dönemi çalışanları mı olduklarını ayırt etmek mümkün değil. bi de kadrolar şişirildiği için devasa belediye bütçeleri işçi maaşlarına yetmiyor. ilçe belediyelerinin zaten çöp toplama dışında aman aman para harcayacakları bi işleri de yok.
  • muhtemelen hdp kontenjanıyla işe girmiş pkk sempatizanlarıdır.

    (bkz: şerdil dara odabaşı)
  • tazminatları ödenip kovulmaları gerek. 5000 tl'e çalışacak milyonlarca işsiz var.
  • yerel yonetimleri kazanarak biraz palazlanan chp'nin basina yine kendi iscileri tarafindan orulecek coraptir.

    ben bu filmi daha once gordum. 1989 yilinda o zamanki shp buyuk bir sicrama yapmisti. istanbul, ankara, izmir hatta kayseri belediye baskanliklarini kazanmisti sosyal demokratlar. sonra ne mi oldu? istanbul'da belediye iscileri maasi begenmeyip grev yaptilar. copler toplanmadi. akp'nin yillardir dilinden dusurmedigi "istanbul'u cop goturuyordu" mevzusu buradan geliyor. baskan nurettin sozen de "iscilerin hakkidir grev yapmak, ehiehi" demisti ve istanbul'un icine etmisti.

    1994 yilindaki yerel secimlerde tayyip erdogan burun farkiyla ve diger partilerin beceriksizligiyle secimi kazandi. ilk icraati da grev yapan iscileri kapi onune koyup, taseron sirketle anlasip copleri kaldirtti, isleri taseronlara yaptirdi. sonrasi malum, istanbullular onu gayet basarili buldu.

    chp'li belediyelerin maas sovlari kendi ayaklarina sikmak demektir. hizmet icin para bulamayinca ben gorecegim o belediyeleri. sonra bir dahaki secimde butun kazandiklari belediyeleri akp'ye hediye edecekler, benden soylemesi. 30 yilda hala akillanmamis bizim avanak sosyal demokratlar.
hesabın var mı? giriş yap