27 entry daha
  • galactica ruhunu yaşatarak bize ara gazı veren güzelim tv filmi.
    herşey yine tam kararında ve yerli yerinde, eli yüzü düzgün, birbirine çok güzel bağlanan bir olaylar dizisini izliyoruz, çeşitli felsefik sorgulamalarla karşı karşıya geliyoruz, adama ailesinin yönetim konusunda ne kadar süper insanlar olduğunu anlıyoruz.

    --- spoiler ---

    pegasus'un ve cain'in geçirdiği evreleri, galactica ve adama'nın geçirdiği evrelerle karşılaştırma yapabilecek olmamız diziyi daha da kuvvetlendirmiş denebilir, zaten son kısımda adama da oğlu lee ile konuşurken bundan dem vurmakta.
    ayrıca adama'nın lee'ye "bir gemi nasıl idare edilir" konusunda verdiği dersler, örnekler ve görevler ona olan saygımızı bir kat daha arttırıyor.

    cain garip bir karakter, kesinlikle kendi mantığı içerisinde tutarlı, razor'un ne olduğu konusunda verdiği dersi tüm eylemlerine yayarak bunu anlayabiliriz. savunmasını düşürdüğü tek alan duygusal ilişkisi olarak göze çarpıyor, kendra'nın number six ile yaptığı konuşmada bu bariz şekilde ortada. savunmasını düşürmeyi göze alabileceği tek alandan cain'e gelen saldırı, belki de ihanet, onun dengesini bozan olay oluyor.

    final, alışılageldik şekilde bir bomba ile bitiyor, starbuck'ımızın insanlığı ölüme götüreceği söyleniyor, yine bir bilinemezliğin içine düşüyoruz böylece. galactica'da her zaman çok anlamlılık olduğu için bu denileni birebir olarak anlamak bizi hataya düşürebilir ama starbuck'un beklenildiği gibi kilit isim olacağı kesin gibi.

    --- spoiler ---

    müzikler biraz vasat kalsa da(özellikle 3. sezonun müthiş finalini dinledikten sonra) geri kalan her yönüyle tatminkar bir yapım ile karşı karşıyayız. hem cevaplayan hem de sorular soran ve 4. sezon için heyecanımızı bir üst noktaya taşıyan bir film razor.***

    not: ayrıca, bu kesinlikle gülümsetti:

    --- spoiler ---

    saul tigh'tan daha sert bir xo bulmuşsun. *

    --- spoiler ---
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap