711 entry daha
  • kendisini sevmezdim, doğruya doğru. ama sinanoğlu'nun ofsaytta kalmış birtakım söylemlerinden yola çıkıp, kötü bilim adamı falan olduğunu iddia etmek düpedüz safsatadır. kendini bilmezliktir. cibilliyetsizliktir.

    küçük bir akademi terbiyesi almış hemen herkes, bu şahsın oldukça kaliteli bir akademisyen olduğunu kısa bir ön araştırmayla anlar.

    ayrıca yabancı dille eğitimin sonuçlarını tartışmaya açmış olması, dilimizin organik evrimi dışında özensizlik kokan yapay hamlelerle hızla kirletilmesinin tehlikelerini dil felsefesi, wittgenstein falan duymamış avama anlatmaya çalışması o kadar da önemsiz sayılacak işler değildi.

    oktay hoca'nın yaşadığı sorun aslında tam olarak burada başlamaktaydı. içinden çıkılması güç olan, konusunda uzman kişilerce tartışılması gereken sofistike konuları yalan yanlış ve çarpık bir formda (sömürge hikâyesi gibi geçerliliği olmayan savlar) genele yayarak belki de yönetim seviyesinde pek ciddiye alınmayan görüşlerini düşük profilli ulusalcı örgütleme vasıtasıyla meşru hâle getirmeye çalıştı. işte bu türk ayınşıtaynlar, atatürk resminin çerçeve camına yansımalar, en genç pirofesörler, kitaplar, ünlü olmak derken kaydı şirazesi. en son televizyonda eşini azarlıyordu. sonra da rahmetli oldu. nur içinde yatsın.
374 entry daha
hesabın var mı? giriş yap