74 entry daha
  • okurken insanı stresten strese sokan olay.

    bundan tam tamına 3 yıl önce benzer bir şeyi yaşamış ve hayatı darmadağın olmuş bir ailenin ferdi olarak söylemek istediklerim var.

    iki gözümüz iki çeşme avukat ararken, bir tanıdığımızın yönlendirdiği, bulunduğum ildeki en kallavi avukatlık bürosunun avukatlarından birinin ofisine gittik. hayatım boyunca hiç unutamayacağım bir söz söyledi bize ve bu sözü sizlerle paylaşmak isterim:

    "hukuk aptalı korumaz"

    bu kadar.

    bu olaydaki aptal bizlerdik, her yüze güleni dost bilip güvenmenin bedelini evimizden, arabamızdan, işimizden ve sağlığımızdan olarak ödedik.

    kısacası aptal olmayın. hiçbir işinizi belgesiz, kayıtsız, dekontsuz, ıvırsız zıvırsız yapmayın.

    rica üzerine edit:

    öncelikle moral ve destek amaçlı mesaj atan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. dünyada hâlâ iyi insanların var olduğunu bilmek sevindirici. "kim bilir kime ne yaptınız da böyle oldu? kesin hak etmişsinizdir" şeklinde mesaj atan kişilere de teşekkürlerimi iletiyorum; sizin gibiler sayesinde iyi insanların kıymetini daha çok bilmemiz gerektiğini hatırlıyorum. umarım bizim yaşadığımızı siz yaşamazsınız, çünkü bunun gibi süreçlerde ailedeki bir kişinin iş bilmezliğinin ve ihmalkârlığının cezasını ailecek ödüyorsunuz ve bu düşmanımın bile başına gelsin istemem. evet, istemem çünkü o icra işlemleri sırasında sanki yer ayaklarınızın altından kayıyormuş da dengenizi kaybedecekmiş gibi oluyorsunuz. algınız kapanıyor, canlı canlı bir kabusun içindeymiş gibi hissediyorsunuz. bazı suserlerin dediği gibi, oturduğunuz yerden atıp tutmak çok kolay; tekrar diyorum, umarım başınıza gelmez.

    bazı arkadaşlar başımıza gelen olayı anlatmamı, belki benzer bir durumda olan kişilerin bu gibi bir durumda ne yapmaları gerektiğine dair bir yol gösterici olabileceğini yazmışlar. arkadaşlar, bizim başımıza gelen olay hoş sonuçlanmadı. her adımda iyi niyet ve aptallığımızın bedelini ödedik. bu bakımdan yol gösterici nitelikte bir şeyler yazamayacağım. ayrıca şunu tekrar not düşeyim, biz hatasızdık demedim. hatanın en büyüğü de bizdeydi zaten elden kira verme olayını kabul ettiği için babam. olayı özetlemem gerekirse:

    mal sahibi tüm sülalesiyle davalık olduğu için (miras davası) paralara mahkeme el koymasın diye kiranın bir kısmını elden yatırmasını istiyor babamın. babam da kabul ediyor ve yıllar sonra "bunlar bana on senedir kira vermiyorlar!" diyerek dava açıyor ve kazanıyor. bilmeyenler için açıklayayım, miras davasının kapsamındaki mallar bu adamın elinde; kardeşleri dava açtığı için de dava sonuçlanana kadar bu mallar üzerinden kazandığı paralara mahkeme el koyuyor ve dava sonuçlandığında taraflara pay ediyor. en azından bize anlatılan buydu.

    sonuç olarak, babamın hatasının bedelini ailecek ödemeye devam ediyoruz. siz siz olun, "yok mahkeme paralarıma el koyuyor, yok emekli aylığımla geçinemiyorum, kirayı elden verin" diyenlere acımayın ve "yok amcacım, ben kaçak göçek iş yapmam" diyin ve ivedilikle oradan uzaklaşın.

    bu arada sonradan yazılan entry'lerden anladığım kadarıyla bu arkadaşın başlarına geldiğini iddia ettiği olay bambaşka bir şeymiş. ben ilk okuduğumda direkt olarak böyle devasa rakamlar ve icra vs. ibarelerini gördüğüm için kendi yaşadıklarımızla bir paralellik kurduğum için bunu yazmıştım.
113 entry daha
hesabın var mı? giriş yap